آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 17 مرداد ماه 1398 = 08-08 2019

ایران/موزه؛ ناپدید شدن زین اسب شاهنشاهی

دزدی از موزه کاخ فرح آباد و ماجرای دزد به دزد می زند

برخی اقلام از جمله زین شاهنشاهی در طی جابجایی عتیقه‌جات سوارکاری از موزه قصر فیروزه به موزه المپیک ناپدید شدند. هرچند پس از پیگیری‌های کمیته ملی المپیک برخی وسایل پیدا شدند اما هنوز تمامی اقلام در دسترس موزه‌ ورزش، المپیک و پارالمپیک قرار نگرفته است.

به گزارش ایسنا، پس از افتتاح موزه‌ی ورزش، المپیک و پارالمپیک در مجموعه کمیته ملی المپیک مقرر شد که تمامی اشیاء و عتیقه جات و افتخارات ورزش ایران به این موزه انتقال یابد. بر این اساس و در طی انتقال عتیقه جات سوارکاری از موزه‌ی قصرفیروزه حدود ۱۸ قلم جنس نفیس در طی تنها چند روز ناپدید شد. از جمله اقلام ناپدید شده می‌توان به زین اسب شاهنشاهی اشاره کرد که البته بعدا این زین جزو اقلام پیدا شد.

برای انتقال این اقلام چند روزی قبل گروهی برای فیلم برداری و لیست کردن اقلام به موزه‌ی قصر فیروزه رفتند و از عتیقه جات فیلم و عکس برداری کردند اما بعد از انتقال این اقلام به موزه جدید معلوم شد که عتیقه جات انتقال یافته بسیار کمتر از زمان فیلمبرداری بوده است.

بر اساس پیگیری های خبرنگار ایسنا، بعضی از این ۱۸ اقلام ناپدید شده تاکنون پیدا شده، ولی هنوز ۳ یا ۴ قلم جنس نفیس تحویل موزه‌ی ورزش، المپیک و پارالمپیک نشده است و معلوم نیست سرنوشت نهایی آنها چیست و اکنون در دست چه کسی است؟


دزدی از موزه کاخ فرح آباد و ماجرای دزد به دزد می زند

بنیاد میراث پاسارگاد

بنا بر گزارش خبرگزاری های داخلی روز گذشته (هفتم آگوست) برخی از اشیاء و عتیقه جات سوارکاری، و یادبودهای افتخارات ورزشی ایران که در موزه ی قصر فیروزه «کاخ فرح آباد» قرار داشت طی نقل و انتقال آن به موزه المپیک ناپدید شده اند.

قبل از انتقال لیست کاملی از این اشیا تهیه و از آن ها عکسبرداری شده بود اما پس از انتقال به موزه جدید معلوم شد که برخی از آن اشیا ناپدید شده اند.

باید توجه داشت که از آغاز انقلاب اسلامی به طور مرتب اشیای تاریخی موزه ها به یغما رفته اند. و جالب است که بیشتر این دزدی ها در زمان انتقال آن ها صورت گرفته است. مثلا وقتی که اشیای تاریخی برای نمایش به کشورهای دیگری می رود، و یا از یک موزه به موزه ی دیگر منتقل می شود. این بار بنا به ضرب المثل معروف «دزد به دزد می زند» این دزدی از موزه ای بوده که پس از انقلاب اسلامی اثار تاریخی مردمان ایران را دزدیده و به عنوان موزه خصوصی پاسداران در کاخ فرح آباد که متعلق به سپاه است نگاهداری می شود.

روشن نیست که چرا پس از انقلاب اسلامی، به کاخ فرح آباد در منطقه دوشان تپه (انتهای خیابان پیروزی) «قصر فیروزه» می گویند در حالی که «قصر فیروزه» که در محدوده ی شمال شرقی تهران قرار داشت، سال هاست تبدیل به زندانی نظامی شده و در عین حال ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران نیز هست.

کاخ فرح آباد که، نامش را از دهکده فرح آباد گرفته، در سال 1281 خورشیدی و در زمان مظفرالدینشاه قاجار ساخته شد. در دوره محمدرضا شاه به شکلی کامل مرمت و در واقع بازسازی شد و در فهرست میراث ملی ایرانیان جای گرفت. و بعد از انقلاب اسلامی این منطقه به تصرف سپاه پاسداران درآمد و کاربری نظامی پیدا کرد و سپس آن را تبدیل به موزه ی خصوصی نیروی دریایی سپاه پاسداران تبدیل کردند، یعنی هیچ کسی اجازه ورود و دیدار از آنجا را ندارد. و معلوم نیست چه به روز این بنای تاریخی آورده شده است.



على August 9, 2019 11:40 AM

من در سال ١٣٧١ كه سرباز نيروى دريائي سپاه بودم در همون سال در زير زمين كأخ فصر فيروزه اين اقلام پيدا شد اما متاسفانه كأخ قصر فيروزه تبديل يك كأخ ويرانه شده كه پارسال از سمت اتوبان اسب دوانى بهش نگاه كردم واقعا حيف شد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: