آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 30 شهریور ماه 1398 = 21-09 2019

افشاگری؛ اتفاق‌های عجیب در یک معدن در گناباد

روزنامه شرق در گزارشی نوشت: کارگران یک معدن کائولن در گناباد واقع در خراسان رضوی مدعی هستند صاحب این معدن از روستاییان منطقه در راستای فرار مالیاتی سوء‌استفاده کرده است. آن‌ها می‌گویند این معدن‌دار با پوشش کمیته امداد و اعطای کولر آبی به ۱۴ نفر از روستاییان، کپی کارت ملی آن‌ها را دریافت کرده و به اسم روستاییان، محموله‌های خود را از معدن خارج کرده است.

این تخلفات معدن‌دار از طریق تبانی با یک شرکت حمل‌ونقل برای خروج بار بیش از حد مجاز انجام شده و سازمان امور مالیاتی هم متوجه تخلفات معدن یادشده نشده است.

کارگران این معدن می‌گویند بعد از افشاگری آن‌ها تازه اداره مالیات متوجه شده که به اسم روستاییان محموله‌هایی از معدن خارج شده است. به این ترتیب به نام آقای بیابانی از ساکنان روستای نزدیک معدن محموله‌های مختلفی در هشت ماه خارج شده که ارزش مالیاتی این محموله‌ها هشت میلیارد تومان بوده است.

این کارگران عنوان می‌کنند که با افشاگری آن‌ها پرونده‌ای در دادگاه تشکیل شده، اما صاحب معدن به دنبال این افشاگری‌ها اقدام به اخراج آن‌ها کرده است.

آن‌طور که هادی ایزدی رئیس اداره صنعت و معدن گناباد به «شرق» می‌گوید: معدن یادشده در سال ۸۶ و ۸۷ به دلیل تخلف اضافه‌برداشت جریمه شده است، اما درباره اتهاماتی که کارگران این معدن مطرح می‌کنند، هیچ چیزی به اثبات نرسیده است. آرمان خالقی عضو هیئت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت هم تنها راه جلوگیری از تخلفاتی از این دست را افزایش آگاهی‌های عمومی و استقرار نظام جامع مالیاتی در کشور می‌داند.

اتفاقی نادر در یکی از معادن خراسان رضوی برای فرار مالیاتی رخ داده است. رخدادی که بر اساس مباحث مطرح‌شده از سوی کارگران این معدن، دودش به چشم روستاییانی می‎رود که اعتماد کرده و کپی کارت ملی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار داده‌اند.

امید فرزانه کارگر یک معدن کائولن در گناباد واقع در خراسان رضوی در گفتگو با شرق درباره این ماجرا عنوان می‌کند: شرکت متولی بهره‌برداری معدن از کد ملی یک‌سری افراد استفاده کردند و بار‌های خروجی از معدن را به اسم این افراد خارج کردند. اداره مالیات متوجه این تخلف نشده بود. شرکت مربوطه شماره کد ملی روستاییان را به‌عنوان دلال و خریدار می‌زدند.

او می‌گوید: هر معدنی مجاز است حجم مشخصی مواد برداشت کند. بر اساس تعداد کامیون‌های خروجی از معدن، ترازنامه‌ای در پایان سال تهیه می‌شود که ببینند آیا تخلفی در زمینه میزان برداشت انجام شده است یا نه.

این معدن دو تا سه برابر بیش از میزان مجاز برداشت کرده، اما صنعت و معدن نظارتی روی دفاتر، بار‌ها و قرارداد‌های این شرکت نداشته است. جالب اینجاست که صاحب شرکت بازداشت نیست و این تخلفات را کتمان کرده در حالی که اداره مالیات گفته طبق مدارک موجود، به اسم ۱۴ نفر روستایی بار از معدن خارج شده است.
اکبر حیدری راننده بولدوزر شرکت بهره‌بردار معدن کائولن نیز درباره اینکه آیا برای روستاییان برگه مالیات صادر شده است یا نه، می‌گوید: نه، هنوز برگه مالیات برای آن‌ها صادر نشده است.

اگر ما نمی‌فهمیدیم، این کار حتما انجام می‌شد. اداره مالیات به ما گفته است که فقط تا پنج سال می‌توانیم سوابق را در‌بیاوریم، اگر شما متوجه نمی‌شدید در آینده این مالیات به نام آن‌ها می‌خورد و روستاییان را می‌گرفتند. آن‌ها سال‌ها بار برده بودند به نام افرادی که حتی سواد ندارند و اداره مالیات این موضوع را متوجه نشده بود.

او اضافه می‌کند: زمانی که از اداره مالیات برای تخلفات معدن استعلام خواستند، آن‌ها نام شرکت را جست‌وجو می‎‌کردند و به نتیجه نمی‌رسیدند تا اینکه کارگران را خواستند و ما گفتیم که کد ملی این افراد را جست‌وجو کنید. شناسه باری که به اسم این افراد خارج شده با شناسه بار معدن یکی است. به این ترتیب متوجه شدند که حرف‎‌های ما صحت دارد. برای یک روستایی به اسم بیابانی در هشت ماه، هشت میلیارد تومان مالیات باید صادر شود.

حیدری می‌گوید: قاضی به ما اطمینان داده که رأی خود را محکم نوشته است. مدعی‌العموم در این پرونده دادستان و اداره مالیات است. این معدن متعلق به دولت و در اجاره بخش خصوصی است. زمانی که ما متوجه شدیم تخلف می‌شود، چهار تا پنج کارگر را بیرون کردند. ما دو نفر رسمی بودیم بقیه قراردادی بودند. قرارداد‌ها هم تمام نشده است.

ما در اداره کار رفتیم، صحبت کرده و ثابت کردیم که بی‌گناهیم. برایمان حکم بازگشت به کار زدند، اما معلوم نیست چه می‌شود.

او به این پرسش که سرنوشت روستاییانی که بار به نام آن‌ها از معدن خارج شده چه خواهد شد، این‌گونه پاسخ می‌دهد: دادگستری گفته است حق این‌ها را می‌گیریم. قاضی به ما گفته است که هفته آینده رأی را صادر می‌کنیم.

برداشت بیش از حد مجاز از معدن
امید فرزانه از دیگر تخلفات انجام‌شده در معدن هم می‌گوید. او بیان می‌کند: از سال ۹۳، اداره صنعت و معدن برای خروج بار دفترچه‌های چهاربرگی با شماره سریال یکسان برای هر چهار برگ در اختیار معادن قرار داد. زیرا خروج بار از این معدن به صورت دست‌نویس انجام می‌شد.

او ادامه می‌دهد: برگه رنگ سفید این دفترچه برای سازمان نوشته می‌شود. برگه رنگ زرد برای خود پیمانکار است. رنگ آبی را به راننده حامل بار معدن می‌دهند که روی باسکول معدن می‌آید. قبض باسکول را هم در اختیار راننده قرار می‌دهند که بار را به مقصد حمل کند. رنگ قرمز هم متعلق به باربری است.

فرزانه می‌گوید: این معدن کائولن انتقال بار خود را در انحصار یک باربری قرار داده بود تا بتواند با آن‌ها تبانی کند. با این تبانی به باسکولچی گفتند که برگه‌قرمز‌ها را از دفترچه‌ها جدا کنند. سه برگ آبی، سفید و زرد را برای خروج بار‌های مجاز استفاده می‌کردند و با برگه‌های قرمز بار‌های غیرقانونی (بیش از ظرفیت مجوزها) می‌فرستادند. غافل از این بودند که بچه‌های معدن می‌فهمند این کار غیرقانونی است. در اسنادی که باقی مانده، مشخص است که دو بار با شماره سریال یکسان از معدن برای دو مقصد متفاوت خارج شده که این مسئله، تخلف است. رانندگان کامیون هم متوجه این تخلفات نبودند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: