آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 28 شهریور ماه 1400 = 19-09 2021

اعتراض زنان افغان به لغو حق تحصیل دختران توسط طالبان

صبح امروز تعدادی از زنان افغانستانی در کابل در اعتراض به لغو حق تحصیل دختران در حکومت طالبان گرد هم آمدند. همچنین تعداد از کارمندان قبلی وزارت امور زنان نیز در اعتراض به حذف وزارت خانه خود اعتراض کردند. این وزارتخانه به وزارت امر به معروف و نهی از منکر تبدیل شده است.

گزارش بی بی سی: شماری از زنان در کابل، در اعتراض به وضعیت کار و تعلیم و تحصیل زنان در افغانستان، راه‌پیمایی اعتراضی کردند.

این زنان در برابر ساختمان "وزارت زنان" که حالا به "وزارت امر به معروف نهی" از منکر تغییر یافته تجمع کردند و شعار "تحصیل، کار، آزادی، پیش به سوی آبادی" سر دادند.

در هفته گذشته دو رویداد در خصوص زنان واکنش‌های زیادی را بر انگیخته است؛ تغییر لوح وزارت زنان به وزارت نهی از منکر و امر به معروف، و دعوت از آموزگاران مرد و دانش‌آموزان پسر به سر کلاس‌ها، در حالیکه از دختران بالاتر از کلاس ششم خواسته شده است تا حل موضوع تفکیک جنسیتی کلاس‌ها و آموزگار‌های زن، در خانه بمانند.

شماری از زنان دو روز پیش هم در برابر در ورودی وزارت زنان که حالا تغییر نام داده است، اعتراض کردند و گفتند این وزارت "تحفه‌ای" به زنان افغانستان بوده و نباید اینطوری از آن ها سلب شود.

سه روز پیش دولت گروه طالبان از دانش‌آموزان و آموزگاران ذکور خواست تا به مکاتب برگردند و در مورد دانش‌آموزان دختر بالاتر از کلاس ششم، گفته شد که باید منتظر بمانند تا تفکیک جنسیتی کلاس‌های درسی و آموزگاران آن انجام شود.

شعار زنان معترض امروز در کابل بر محور این دو رویداد‌ها بود. سلب حق تحصیل و اشتغال از دو نگرانی‌های عمده زنان در قدرت‌گیری گروه طالبان بود.


هشدار یونسکو به دولت طالبان

یونسکو خواستار بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان شد و خطاب به طالبان اعلام کرد، در صورت منع تحصیل دختران پیامدهایی جبران‌ناپذیر دامن‌گیر نیمی از جمعیت این کشور خواهد شد.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) خواستار بازگشایی تمامی مدارس افغانستان، هم پسرانه و هم دخترانه شد. یونسکوهشدار داد، در صورت منع دختران از رفتن به مدرسه عواقب جبران‌ناپذیری برای نیمی از جمعیت افغانستان پدید خواهد آمد.

طبق اعلام قبلی طالبان، تنها مدارس ششم راهنمایی به بالای پسرانه بازگشایی شد.وزارت معارف (آموزش و پرورش) افغانستان جمعه بدون این که از مدارس دخترانه نامی ببرد: خبر از بازگشایی مدارس راهنمایی و دبیرستان‌های پسرانه داده بود.یونسکو تأکید کرد، در صورتی که دختران افغانستان از تحصیل منع شوند یکی از حقوق بنیادین آنها که حق تحصیل است، نقض شده است.

ادره آزوله، مدیرکل یونسکو گفت: «آینده افغانستان به آموزش دختران و همچنین پسران این کشور بستگی دارد.» در اطلاعیه وزارت معارف افغانستان تنها از معلمان مرد خواسته شد در مدارس حضور یافته و به کار خود بازگردند.یونسیف اعلام کرد، باید از همه معلم‌های زن نیز همچون مردان خواسته شود تدریس را از سرگیرند.

در دوران سیادت طالبان بر افغانستان بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ زنان این کشور به صورت گسترده از حضور در انظار عمومی منع شده بودند.آن‌ها بنا بر قوانین طالبان، تنها می‌توانستند با همراهی اقوام مرد از خانه بیرون بروند. اگر زنی تنها در خیابان دیده می‌شد ممکن بود با مجازات شلاق مواجه شود.
رهبری جدید طالبان وعده سخت‌گیری‌های کم‌تر را بر اساس قوانین اسلامی داده و اعلام کرده که به حقوق زنان احترام خواهد گذاشت.

با این همه از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان از زنان خواسته شده، برای امنیت خودشان در خانه‌ها بمانند و تا زمانی که تفکیک جنسیتی اعمال نشود سر کارهایشان حاضر نشوند.

طالبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر را جایگزین وزارت امور زنان کرده است. چنین نهادی سابق بر این در حکومت پیشین طالبان در اواخر دهه ۹۰ نیز دائر بود و از جمله، مسئولیت شلاق زدن به زنان را بر عهده داشت.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: