آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 29 شهریور ماه 1400 = 20-09 2021

خرس کمیاب با شکنجه در سلول انفرادی تلف شد+عکس

ماده خرس سیاه کمیاب بلوچی که اسیر سلول انفرادی بود، تلف شد (عکس زیر). به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، نادیا، خرس سیاه بلوچی و گونه منحصر بفرد استان از سال ۸۶ در باغ وحش دانشگاه زابل نگهداری می‌شد که متاسفانه تلف شد.

به گزارش ایرنا، وحید پورمردان گفت: در چند ماه گذشته با پیگیری اداره محیط زیست زابل وضعیت محل نگهداری نادیا بهبود یافته و اتاق نگهداری (قفس) بزرگتر شده بود، اما متاسفانه این حادثه که البته زوایای مبهمی دارد رخ داده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: با وجود وظیفه قانونی پژوهشکده زابل مبنی بر گزارش موارد اینچنینی در خصوص حیوانات امانی تحویل شده به باغ وحش داشتند، این مرکز نه تنها مکاتبه‌ای در خصوص اطلاع رسانی موضوع به این اداره کل نکرده بلکه به نظر می‌رسد نادیا طی چند روز گذشته تلف شده و مسوولان باغ وحش قصد پنهان کردن این موضوع را داشته‌اند

خبرگزاری ایسنا درست یک سال پیش در گزارشی نوشته بود: هر روز که می‌گذرد بر وخامت حال «نادیا» که اسیر سلول انفرادی تنگ و باریک شده، افزوده می‌شود بدون آنکه کسی را ککی بگزد و چاره‌ای اندیشه کند از برای نجات جانش!

«محمد بلوچ‌زهی» در ادامه یادداشت خود در روزنامه «اعتماد» نوشت: «نادیا» ۱۰ سال است که در تک ‌سلول انفرادی گرفتار شده و زیست طبیعی از او سلب و نیز به رغم اینکه مریض احوال است و دوستداران و علاقه‌مندانش نگران، متاسفانه نه به امکانات بهداشتی و درمانی و پزشکی دسترسی‌ای هست و نه آنکه صدایش به جایی می‌رسد و دستش بند تا از حق معالجه و حقوق طبیعی و قانونی‌اش مستمر باشد و بهره‌مند. چند روزی است که برخی از فعالان و اهل دغدغه با اطلاع و کسب آگاهی از اوضاع و احوال بغرنج و نابسامان «نادیا» خواستار این شده‌اند که هر چه سریع‌تر نسبت به وضعیت سلامت جسمانی و نادیده گرفتن رنج‌های بی‌پایان این بی‌پناه صغیر، اقدامی عاجل شود تا بیش از آنکه فضای تنگ و غیراستاندارد سلول انفرادی بر وخامت حال و ضعف جسمانی ناپایدارش تاثیر سوء نگذاشته. حکایت تلخ و ناگوار «نادیا» گرچه در عصر حاکمیت قانون و خودآگاهی شهروندان و روشنگری آحاد مردم بعید به نظر می‌رسد که در جایی دگر اینچنین غمبار مجال رخ نمایاندن و به وقوع پیوستن یابد اما اگر به فرض مثال در هر کجای دیگر از این پهنه گیتی چنین اسفناک و با اعمال شاقه زیستن همراه بود قدر مسلم با بی‌تفاوتی شهروندانش اینگونه مواجه نمی‌شد و سکوت و سکون و انفعال! با کمال تاسف هنوز در گوشه و کنار کشور ما به ویژه در مناطقی توسعه نیافته که به حقوق جانداران و موجودات غیرخویش پایبندی نیست و کمترین توجه، دیده می‌شود که تمامیت‌خواهی آدمیان هر روز به انحای مختلف رخ می‌دهد و مجال وقوع پیدا می‌کند.

کامبیز برادرانی، فعال و پژوهشگر حیات‌وحش نیز سال گذشته درباره این خرس به رسانه‌ها گفته بود: "از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست درخواست داریم، خرس سیاه باغ وحش زابل، این گونه ارزشمند جانوری را که جزو سرمایه‌های ملی کشور است، به باغ وحشی با شرایط مناسب منتقل کنند و یا مسئولان باغ وحش زابل را ملزم کنند تا جایگاهی جدید مطابق با ضوابط برای این خرس سیاه بسازد."

خرس سیاه بلوچی که زیرگونه خرس سیاه آسیایی است، در کوهای بلوچستان در جنوب ایران و پاکستان زندگی می‌کند.

در ایران، خرس سیاه که در زبان مردم بلوچ منطقه "مَم" و "هرس" خوانده می‌شود، در مناطق کوهستانی داروکان، شگیم، نگار، شوشیم، آبند ساربوک، ملوران و ارتفاعات شهرستان نیکشهر زندگی می‌‌کند.

ایران پرس نیوز




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: