آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 18 آذر ماه 1400 = 09-12 2021

برجام؛ صبر چین و روسیه هم از رژیم ایران به سر آمد

نشریه آمریکایی هیل در گزارشی همزمان با دور جدید مذاکرات وین نوشت: حتی چین و روسیه، محتمل‌ترین متحدان رژیم ایران در میان امضاکنندگان برجام، در حال از دست دادن صبر و شکیبایی به خاطر سخت گیری‌های تهران در میز مذاکره هستند.

در ادامه گزارش نشریه هیل با عنوان "ایران در مذاکرات وین دست برتر را ندارد" آمده است: تحریم‌های نفتی و مسدود کردن دارایی‌ها به ایران آسیب می‌زند و هزینه‌ای برای ایالات متحده ندارد. از زمان اعمال مجدد تحریم‌های یکجانبه آمریکا توسط رئیس جمهور وقت دونالد ترامپ، اقتصاد ایران متحمل ضرر‌های شدیدی شده است.

صادرات نفت ایران در کمترین حد خود به ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت که تنها کسری از ۲.۸ میلیون بشکه در روز صادرات ایران قبل از خروج دولت ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ بود.

هیل در ادامه نوشت: ایران با دور زدن تحریم‌ها توانسته است تنها در ماه‌های اخیر نزدیک به ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت به چین صادر کند، اما دولت ایالات متحده ناظر است. اگر مذاکرات شکست بخورد، بایدن می‌تواند پیچ‌ها را محکم کند و صادرات نفت ایران را بار دیگر با مشکل مواجه کند.

توازن اهرم فشار بین دو کشور به وضوح به نفع ایالات متحده است. اگر تحریم‌های آمریکا همچنان پابرجا بماند، دولت رئیسی نمی‌تواند به وعده‌های مبارزات انتخاباتی خود عمل کند.

با روسیه و چین درباره برجام همکاری می‌کنیم

در همین حال رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از گفتگوی تلفنی خود با مقام‌های روسیه، چین درباره ایران خبر داد.

مالی در پیامی توییتری با اشاره به تماس تلفنی با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و ما ژائوسو، معاون وزیر خارجه چین، نوشت «همانطور که قبل از دور هفتم مذاکرات توافق کردیم، به هماهنگی نزدیک سه جانبه برای دستیابی به هدف مشترک خود مبنی بر پایبندی کامل متقابل برجام بر اساس پیشرفت‌های حاصل شده در شش دور اول ادامه خواهیم داد.»

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین هم در پیامی توییتری با اشاره به پیام توییتری رابرت مالی، نوشت «همانطور که در این پیام توییتری می‌بینید، ما موفق به ایجاد همکاری حرفه‌ای با سایر همتایان خود در مذاکرات وین درباره برجام، از جمله آمریکا شده‌ایم.»

وی همچنین توضیح داد «این خیلی خوب است. البته هنوز اختلاف نظر‌های زیادی باقی مانده است. اما بدیهی است که همه ما با وحدت هدف پیش می‌رویم.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: