آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 4 دی ماه 1400 = 25-12 2021

بحران برجام؛ اظهارات تحریک آمیز یک مقام حکومتی

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفته است ایران می‌تواند در داخل سوخت هسته‌ای تولید کند و به زودی استفاده از آن را در نیروگاه اتمی بوشهر آغاز خواهد کرد.

در حال حاضر سوخت نیروگاه اتمی بوشهر را روسیه تامین می‌کند و پسمانده سوخت نیز به روسیه منتقل می‌شود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش تر گفته بود که رژیم ایران به یک سانتریفیوژ پیشرفته برای افزایش غلظت اورانیوم از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد گاز تزریق کرده است. این اقدام بر خلاف توافق هسته‌ای برجام بود که در آن جمهوری اسلامی متعهد شد از تزریق گاز و غنی سازی اورانیوم با این سانتریفیوژهای خودداری کند.

این در حالیست که قرار است مذاکرات برای احیای برجام از روز دوشنبه ۶ دی در وین از سر گرفته شود. طرف‌های غربی می‌گویند نسبت به به نتیجه رسیدن این مذاکرات خوش‌بین نیستند.

در همین حال ریک بریور، یک عضو سابق شورای امنیت ملی کاخ سفید از ضروت تعیین خطوط قرمز هسته‌ ای و تهدید نظامی برای رژیم ایران خبر داد و گفت: تحقیقات نشان داده که ترسیم خطوط قرمز منع گسترش تسلیحات اتمی (بدون تهدید مجازات) حکومت اشاعه‌دهنده را تشویق می‌کند که ضمن حرکت به سمت بمب از مجازات فرار کنند و این همان استراتژی اتمی است که رژیم ایران تا به امروز دنبال کرده است.

نشریه فارین افرز با درج این اظهارات نوشت: به‌نظر می‌رسد دولت کنونی ایران معتقد است پیشرفت هسته‌ ای اهرم قوی‌تری در مذاکره برای آنها ایجاد می‌کند و این خطر وجود دارد که رژیم ایران به اشتباه به این نتیجه برسد که آمریکا مایل به استفاده از زور نیست.

از سوی دیگر مصطفی تاجزاده از فعالان اصلاح طلب به سران نظام هشدار داد و گفت: در عرصه بین‌المللی گروگان آمریکا شده‌ایم. کسانی‌که امروز مدعی هستند که آمریکاشناسند اگر ذره‌ ای به حرف‌هایشان باور داشتند نباید اجازه می‌دادند پرونده‌ ای که در حال مذاکره پیش می‌رفت به شورای امنیت برود و آمریکا هر لحظه بتواند یک بلا سر ما بیاورد. مگر ما راهی غیر از مذاکره داریم؟

وی گریز از این مخمصه مرگبار را همانا تن‌دادن به جام‌زهر به‌عنوان تنها گزینه پیش روی نظام توصیف کرد.

همچنین علی بیگدلی، کارشناس امور بین الملل نسبت به بن‌بست برجام و عواقب آن هشدار داد و گفت: ایران زیر بار فشار اقتصادی و معیشتی است و به این علت توافق می‌خواهد. ایران راهی ندارد جز این‌که سطح انتظارات خود را کاهش دهد و در این راستا باید حواسمان به وضع داخلی کشور نیز باشد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: