به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 20 دی ماه 1400 = 10-01 2022

سفید نمایی خانه سینما در مورد قتل حکومتی بکتاش آبتین

محمد رسول‌اف، این بیانیه را "شرم آور" خواند و به نقل از یکی از سینماگران نوشت: "ننگ بر من که عضو این خانه سینما هستم."

با شدت گرفتن انتقادها از بیانیه خانه سینما درباره بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز زندانی که دو روز پیش جان باخت، تعدادی از سینماگران ایرانی از جمله مهناز محمدی و فرحناز شریفی عضو این نهاد صنفی خواستار استعفای هیئت مدیره این نهاد شده‌اند.

خانه سینما در بیانیه خود درباره جان باختن آقای آبتین هیچ اشاره‌ای به دلیل مرگ آقای آبتین نکرده است. علاوه بر این چهره‌هایی چون مجتبی میرطهماسب، سپیده ابطحی، مریم پالیزبان، محمد رسول‌اف، اشکان اشکانی و مصطفی آل‌احمد هم به شدت از بیانیه خانه سینما انتقاد کرده‌اند.

خانه سینما در ایران که انجمنی خصوصی برای حمایت از سینماگران است، در پیام تسلیت عجیبی که به دلیل درگذشت «بکتاش آبتین» شاعر، فیلم‌ساز و عضو این انجمن صادر کرده است، بدون اشاره به زندانی بودن بکتاش آبتین و سهل‌انگاری در انتقال به‌موقع او به بیمارستان، مرگ او را تنها به «شیوع ویروس کرونا» در ایران ربط داد.

این پیام تسلیت که روز ۱۹دی۱۴۰۰ منتشر شد به این شرح است: «علی‌رغم واکسیناسیون گسترده و فروکش کردن امواج کرونا، عضوی دیگر از هنرمندان خانه سینما با ابتلا به این بیماری مرموز جان سپرد. با تاسف بسیار اطلاع یافتیم بکتاش آبتین، شاعر، نویسنده و مستندساز سینمای ایران چشم از جهان فروبست. خانه سینما درگذشت بکتاش آبتین کارگردان سینمای مستند ایران را به خانواده محترم ایشان، همکارانش در انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و تمامی سینماگران ایران تسلیت می‌گوید.»

این درحالی است که بکتاش آبتین در زندان اوین به ویروس کرونا مبتلا شد و به دلیل «تاخیر در اعزام به بیمارستان»، ظهر شنبه ۱۸دی۱۴۰۰ در بیمارستان ساسان تهران فوت کرد. بسیاری از فعالان حقوق بشر، حقوق‌دان‌ها و هم‌بندی‌های بکتاش آبتین در زندان اوین، «دستگاه قضایی و امنیتی ایران» را به «قتل عمد» نسبت به این هنرمند متهم کردند، زیرا به گفته پزشکان متخصص، اگر او فورا پس از ابتلا به کرونا به بیمارستان منتقل می‌شد زنده می‌ماند.

بکتاش آبتین از تاریخ ۵مهر۱۳۹۹ در زندان اوین تهران محبوس بود. این عضو کانون نویسندگان ایران به دلایلی همچون تدوین کتاب ۵۰ ساله کانون نویسندگان ایران، انتشار بیانیه‌های این کانون، حضور بر مزار «محمد مختاری» و «محمدجعفر پوینده» و شرکت در مراسم سال‌روز «احمد شاملو»، در دادگاه با اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» مواجه شد.

در نهایت شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، بکتاش آبتین را به تحمل شش سال زندان محکوم کرد؛ زندانی که ضربه‌های زیادی را به این فیلم‌ساز وارد کرد و در نهایت با تاخیر در اعزام به بیمارستان که به نظر می‌رسد «تعمدی» بوده است، موجب فوت او شدند.

همچنین «زهرا رهنورد»، نقاش، فعال سیاسی و از رهبران «جنبش سبز» در سال ۱۳۸۸ نیز روز ۱۹دی۱۴۰۰ با ترسیم یک نقاشی از چهره بکتاش آبتین و پیامی کوتاه، تاثر خود از مرگ بکتاش آبتین را منعکس کرده است. خانم رهنورد در پایین نقاشی‌اش از تصویر بکتاش آبتین نوشته است: «آزادی، خجسته آزادی، چه رنج‌ها به پایت کشیدند. با تسلیت به کانون نویسندگان ایران و همه مردم ایران.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: