نامه به وزیر خارجه آلمان در باره وضعیت جمشید شارمهد
نامه دهها فعال مدنی به وزیر خارجه آلمان در مورد پرونده جمشید شارمهد
دهها خبرنگار و نماینده گروههای حقوق بشری در نامهای از وزارت خارجه آلمان خواستهاند که با توجه احتمال صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی، «تمام راههای سیاسی و دیپلماتیک را برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران» بهکار گیرد.
در این نامه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامت آقای شارمهد خطاب به آنالنا باربوک، وزیر خارجه آلمان آمده است که او در دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی که معروف به «قاضی مرگ» است به اتهام «افساد فی الارض» محکوم شده که «به معنای مجازات اعدام در نظام حقوقی قرون وسطایی جمهوری اسلامی» است.
در ادامه این نامه آمده است که قاضی صلواتی به دادن حکم اعدام در ایران معروف است و آخرین قربانی او روحالله زم، روزنامهنگاری بوده که ربوده و پس محاکمه به دار آویخته شده است.
ازجمله امضاکنندگان این نامه میتوان به مارتین لسنتین، سخنگوی هیئت مدیره انجمن بین المللی حقوق بشر؛ مینا احدی، از کمیته بینالمللی علیه مجازات اعدام؛ اولریکه بکر، از انجمن آزادی خاورمیانه برلین؛ شیوا محبوبی، سخنگوی کمپین آزادی زندانیان سیاسی در ایران؛ مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال ایرانی؛ جمشید برزگر، از روزنامهنگار؛ و نازنین بنیادی، بازیگر، مدافع حقوق بشر و سفیر عفو بریتانیا و خانواده جمشید شارمهد اشاره کرد.
در این نامه از دولت فدرال آلمان خواسته شده که برای جلوگیری از «ترور برنامهریزیشده» آقای شارمهد فورا اقدام کند و برای این منظور یک «تیم مدیریت بحران» تشکیل دهد.
در همین باره غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد نیز روز دوشنبه در گفتوگوی اختصاصی با رادیو فردا بار دیگر جلسه اول دادگاه رسیدگی به اتهامات پدرش را «نمایشی» خواند و گفت که پدرش همچنان و بعد از ۱۸ ماه امکان دسترسی به خانواده، وکیل مستقل و کنسولگری آلمان را ندارد.