فیلم؛ به کوری چشم خامنه ای، حاجی فیروز هنوز زنده است
«حاجی فیروز» یکی از نمادهای نوروزی ما ایرانیها محسوب میشود که ریشه در تاریخ و اسطورههای ایران باستان دارد.
با نزدیک شدن به سال نو، در کوچه و خیابانهای شهر، افرادی را میبینید که با لباسی قرمز، کلاهی مخصوص و چهرهای سیاه، در حالی که تنبک و دایره زنگی در دست دارند، اشعاری از قبیل «ارباب خودم سامبولی بلیکم» میخوانند.
حاجی فیروز یکی از شخصیتهای نمادین ایرانیان در شروع سال جدید است که از دیر باز در فرهنگ ما حضور داشته است. حاجی فیروز با لباسی مخصوص و چهرهای سیاه، سازهایی مثل تنبک و دایره زنگی میزند. در ایام نوروز در پیادهرو، کوچه و بازار و خیابانها میتوانید آنها را ببینید که اشعاری به زبان محاوره میخوانند و مردم را خوشحال میکنند.
حاجی فیروز را با جشنهای باستانی سیاوش پیوند میدهد. سیاوش خود نیز نمادی از زنده شدن دوباره یا «نوزایی» است. آنگونه که در افسانهها آمده است، سیاوش با گذر از آتش دوباره متولد میشود.
در داستانهای اسطورهای نیز روایتهایی مبنی بر روییدن گیاه از خون سیاوش وجود دارد که این گیاه به «پرسیاوشان» مشهور است.
لباس قرمز حاجی فیروز، نماد روی آوردن به شادی است و تحولی عظیم در زندگی را نشان میدهد. حاجی فیروز به ما شادمانی در شروع سال جدید را یادآوری میکند.
www.youtube.com/watch?v=qtBCht_Pu0A
با استفاده از لینک زیر می توانید ویدیوی مزبور را دانلود کرده و به اشتراک بگذارید.
برای دانلود این ویدیو از سایت ایران پرس نیوز خارج میشوید.
DOWNLOAD
حاجی فیروز وچهارشنبه سوری ونوروز باستانی بعنوان میراثهای فرهنگی هزاران ساله ماندی است وخواهد ماند آنکه باید گورش را گم وکند وراهی زباله دانی تاریخ شود حکومت جهل وخرافات ومتحجر ملایان است که کمترین سوخت وسوزی ندارد