به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 3 فروردین ماه 1401 = 23-03 2022

مخالفت بایدن با حذف سپاه از لیست گروه‌های تروریستی؟

پولیتیکو: اکنون دمکرات‌ها هم شروع به طرح پرسش‌هایی درباره گفتگوهای بایدن با ایران می کنند

یورونیوز گزارش داد: سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه، برای دومین روز متوالی با لحنی متفاوت که نشان از خوشبینی‌های روزهای گذشته نسبت به نزدیک بودن توافق برجام نداشت، تاکید کرد: اینک توپ در زمین تهران است و باید در خصوص موضوعاتی که ممکن است سخت به نظر برسد، تصمیم‌گیری کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که روز دوشنبه نیز طی سخنانی توافق بر سر احیای برجام را به رغم پیشرفت‌های حاصل در مذاکرات «نه قریب‌الوقوع و نه قطعی» خوانده بود بار دیگر با تکرار این موضع یادآور شد: توافق نه هنوز نهایی شده و نه در اسرع وقت در دسترس است.

وی سپس افزود: «به همین دلیل است که ما از مدت‌ها پیش خود را برای همه فرضیه‌ها و سناریوها از جمله شکست مذاکرات و مرگ نهایی توافقی که قرار است مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی شود، آماده کرده‌ایم.»

این سخنگو بدون دادن توضیحات بیشتر هشدار داد: «ما زمان زیادی را صرف رایزنی و مشورت با متحدان خود در منطقه و نیز متحدان اروپایی در خصوص جایگزین‌های احتمالی (در صورت شکست مذاکرات) کرده‌ایم و کاملا برای این شرایط آماده هستیم.

وی گفت: با برجام یا بدون برجام ایالات متحده مصمم به جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی است.

در همین حال کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکایی با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر جزئیات گزارش رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران به کنگره آمریکا را درباره احیای برجام بیان کرد.

وی نوشت: در جلسه توجیهی ایران بودم. هیچ یک از آن‌ها بازتاب دهنده آنچه در معامله پیشنهادی است، نیست و کمک‌های اقتصادی محدود خواهد شد.

مورفی افزود: تحریم‌های حقوق بشر (علیه ایران) همچنان باقی است و سپاه به‌شدت تحت تحریم باقی خواهد ماند.

حذف سپاه پاسداران از لیست خطرناک است

سایت آکسیوس در گزارشی نوشت: مایک پمپئو می‌گوید: حذف سپاه پاسداران از لیست تروریسم تسلیم خطرناک است.

آکسیوس افزود: سه مقام ارشد سابق دولت ترامپ از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه سابق آمریکا در بیانیه‌ ای مشترک گفتند: حذف سپاه پاسداران از فهرست تروریستی ایالات متحده یک تسلیم خطرناک است... پمپئو، رابرت اوبراین مشاور سابق امنیت ملی و جان رتکلیف، مدیر سابق اطلاعات ملی گفتند: حذف سپاه از فهرست سیاه تروریسم انکار این واقعیت اساسی است که مأموریت اصلی سپاه پاسداران گسترش تروریسم است...

اکنون دمکرات‌ها هم شروع به طرح پرسش‌هایی می کنند

در کنگره آمربکا، بدبینی دو حزبی به تلاش‌های جو بایدن برای احیای برجام رو به افزایش می گذارد و این در حالی است که دولت وی در تلاش برای اعمال ویرایش‌های پایانی برای بازگشت به توافقی است که ترامپ آن را از کار انداخت.

سایت پولیتکو نوشت: در حالی که جمهوری‌خواهان نگرانی‌های خود را با صدای بلندتر بیان می‌کنند، برخی از دموکرات‌های ارشد صراحتاً نسبت به گزارش‌های عمومی درباره جزئیات توافق جدید، که شامل لغو برخی تحریم‌ها علیه تهران می‌شود، ابراز نگرانی می‌کنند. تردیدهای آنها به دنبال هشدار مقامات دولت در یک جلسه توجیهی در پشت درهای بسته در روز سه شنبه پدید آمد که ایران بیش از هر زمان دیگری به تولید مواد کافی برای یک سلاح هسته‌ای نزدیک شده است.

سناتور بن کاردین یکی از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی که با توافق هسته‌ای ایران و آمریکا در سال ۲۰۱۵ مخالفت کرد، گفت: «مذاکرات کامل نشده اند و موانع بزرگی همچنان باقی مانده است. این بدان معنا نیست که آنها حل نخواهند شد. اما مسائلی وجود دارد که روی میز وجود دارد.»

سناتور کریس مورفی (دمکرات) که از احیای پیمان اصلی حمایت می کند، پس از یک جلسه توجیهی طبقه بندی شده در روز سه شنبه گفت که اطلاعات آمریکا در مورد حداقل فرصت ایران قبل از تولید سلاح هسته‌ای دلسرد کننده است و افزود: ما هیچ دلیلی نداریم که باور کنیم راهی غیر از دیپلماسی برای تمدید زمان رسیدن ایران به سلاح اتمی وجود دارد.»

جمهوری خواهان تقریباً به طور یکسان با احیای مجدد توافقنامه ۲۰۱۵ مخالفت کردند و گفتند امضای یک توافق بد، بدتر از عدم توافق است. آنها همچنین بر لزوم اعمال نظر کنگره در توافق نهایی تأکید کرده اند.

به ویژه، برخی از قانونگذاران نگران احتمال لغو تحریم های آمریکا علیه سپاه پاسداران، به عنوان بخشی از هرگونه توافق با تهران هستند. گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده در حال بررسی حذف سپاه از فهرست رسمی سازمان‌های تروریستی خارجی است.

با این حال اکنون و در بحبوحه بیم و امیدها در مورد احیای برجام، برخی دمکرات‌ها نیز شروع به طرح پرسش‌هایی در مورد محتوای توافق جدید کرده‌اند. هنوز معلوم نیست آمریکا در مورد شرط ایران برای تضمین عدم خروج چه خواهد کرد و آیا برجام برای تصویب اعضای کنگره به دست نمایندگان می‌رسد یا نه؛ چه اینکه برخی از اعضای حزب خود بایدن به منتقدان جمهوری خواه ملحق می شوند تا در مورد مسیر او برای دستیابی به وعده دستیابی توافق با ایران، تردید ایجاد کنند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: