به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 4 فروردین ماه 1401 = 24-03 2022

نماینده ویژه پوتین استعفا داد و رفت؛ فروپاشی سلطه پوتین؟

پوتین باید شکست بخورد و این یک موضوع امنیتی برای جهان است

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا شامگاه چهارشنبه وارد بروکسل، پایتخت بلژیک شد. وی فردا با رهبران اروپایی و ناتو در مورد حمله روسیه به اوکراین و همچنین برنامه‌هایی برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه مسکو دیدار و گفتگو کند.

مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا گفت به زودی تحریم‌های جدیدی علیه شخصیت‌های سیاسی روس و اولیگارش‌ها اعلام خواهد شد.

همزمان یک مقام ارشد ناتو گفت که بر اساس تخمین این سازمان حدود ۷ تا ۱۵ هزار سرباز روسیه در یک ماه درگیری در اوکراین کشته شده‌اند.

این مقام ارشد ناتو به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که این برآورد بر اساس اطلاعات مقامات اوکراینی، انتشارات روسیه و اطلاعات جمع آوری شده از منابع عمومی است.

در همین حال وزیر خارجه آمریکا گفت دولت بایدن به طور رسمی ارتش روسیه را در اوکراین متهم به جنایت جنگی کرده است.

صدر اعظم آلمان پیش تر در مجلس فدرال این کشور (بوندستاگ) گفته بود: پوتین هم اوکراین را ویران کرد هم آینده روسیه را.

خبرگزاری رویترز چهارشنبه شب گزارش داد: معمار اصلاحات اقتصادی روسیه و نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در مخالفت با جنگ در اوکراین از مقام خود استعفا داد و از روسیه خارج شد.

آناتولی چوبایس، که معمار اصلاحات اقتصادی روسیه در دوران پس از اتحاد شوروی بود، بالاترین مقامی است که تا به حال در مخالفت با تصمیم ولادیمیر پوتین درباره حمله به اوکراین از او جدا شده است.

رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که چوبایس به خاطر اختلاف‌نظر درباره موضوع اوکراین استعفا کرده است و قصد بازگشت به روسیه را ندارد. گزارش‌ شده است که چوبایس به ترکیه رفته است.

پوتین باید شکست بخورد و این یک موضوع امنیتی است

شارل میشل، رئیس شورای اروپا در گفتگو با سی ان ان تأکید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه باید شکست بخورد و این یک موضوع امنیتی برای آینده اروپا و جهان است.

از سوی دیگر کارشناسان مسائل استراتژیک با توجه به ناموفق بودن تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تاکنون و ناکامی آشکار آن در تحقق اهداف اصلی، سناریوهای پیش‌ روی پوتین برای ادامه یا پایان جنگ را در چند احتمال ذیل خلاصه کرده‌اند.

ماری دومولن، کارشناس روابط بین‌الملل شورای اروپا می‌گوید: «طرح اولیه که احتمالا شامل حمله برق‌آسا برای تصرف سریع کییف و سرنگونی دولت اوکراین بود، نافرجام ماند».

تهاجم روسیه با مقاومت غیرمنتظره اوکراین روبرو شده و باعث پیچیدگی اوضاع برای کرملین شد که به کسب موفقیت‌های نظامی سریع از الحاق کریمه در سال 2014 گرفته تا مداخله در سوریه، عادت کرده بود.

تاتیانا استانوایا، پژوهشگر مرکز کارنگی در مسکو، نیز گفته است: «پرسش این نیست که پوتین به دنبال دستیابی به چیست، بلکه پرسش این است کییف چگونه و به چه قیمتی سقوط خواهد کرد... این کار زمان می‌برد و باعث تراژدی‌های بیشتری خواهد شد. اما او متقاعد شده است که چاره‌ای ندارد و ماموریتی تاریخی بر عهده اوست که همان بازگرداندن نفوذ روسیه است.»

برخی کارشناسان هم از بابت تشدید تنش‌های نظامی توسط روسیه، در استفاده از سلاح‌های شیمیایی تا حملات به کاروان‌های غربی حامل کمک‌های نظامی و بشردوستانه به اوکراین ابراز نگران کردند.

ماری دومولن، کارشناس روابط بین‌الملل شورای اروپا خاطرنشان کرد: «به احتمال زیاد پوتین تلاش‌های خود را مضاعف ساخته و به سمت استراتژی «جنگ کثیف» حرکت می‌کند تا با افزودن بر هزینه‌های انسانی برای اوکراینی‌ها، آنها را مجبور به تسلیم کند.»

عباس گالیاموف، تحلیلگر سیاسی مستقل روسی و سخنرانی‌نویس سابق کاخ کرملین، گفت: نکته اساسی برای پوتین، قدرت، اعمال فشار و پیروزی است. او نمی‌تواند بدون دستیابی به شماری از دستاوردها عقب‌نشینی کند.

فروپاشی سلطه پوتین

به گزارش العربیه، مؤسسه روابط بین‌الملل فرانسه (ال.اف.آر.آی) در یادداشتی تحلیلی آورده است که در صورت ادامه جنگ «بدون چشم‌انداز و راه‌حلی سریع»، احتمال تشدید تنش‌ها و بروز «فروپاشی نظام قدرت در کرملین» افزایش خواهد یافت.

به گفته جمعی از تحلیل‌گران، برخی از کارگزاران قدرتمند رژیم و روسای سرویس‌های امنیتی روسیه ممکن است مایل باشند از پوتین بخواهند که جنگ را «متوقف» کرده، یا حتی او را برکنار سازند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: