به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 9 اردیبهشت ماه 1401 = 29-04 2022

منبع اروپايی: آيا مذاکرات "برجام" شکست خورده است؟

رسانه آمریکایی پولتیکو نوشت: مذاکرات برای احیای برجام به بن بست کامل خورده است.

در چند روز اخیر خبرهای خوبی از احتمال احیای برجام شنیده نمی‌شود. به موازات توقف مذاکرات وین زمزمه آمادگی آمریکا برای اعلام رسمی شکست گفت‌وگوها نیز به گوش می‌رسد.

در این بین، موضع‌گیری صریح سه‌شنبه جاری آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا مبنی بر عدم پذیرش درخواست تهران برای خروج سپاه از لیست گروه‌های تروریستی نیز بر پیچیدگی و ابهام موضوع افزوده است.

افزون بر آن، درخواست 43 دیپلمات ارشد اروپایی از رئیسی و بایدن برای اتخاذ انعطاف دیپلماتیک بیشتر با هدف احیای برجام، حکایت از آن دارد که توقف فعلی مذاکرات بیش از هر زمان دیگری طرفین را به شکست نزدیک کرده است.

در چنین فضایی، با وجود آنکه قرار است دیداری بین نمایندگان ایران و اتحادیه اروپا در زمان و مکان نامعلوم برگزار شود، نسبت به گره‌گشایی این نشست احتمالی از احیای برجام، تردیدهایی جدی وجود دارد. چنان که ملاقات حدود یک ماه پیش دو طرف نیز به نظر نتوانست چندان در نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن کارگشا باشد.

فارغ از موفق‌بودن یا عدم موفقیت این نشست، باید در نظر داشت که تلاش تهران برای دیدار با دیگر اعضای برجامی در این شرایط معنای خاصی پیدا می‌کند؛ به‌ویژه آنکه متبادر‌ شدن تعبیر «عقب‌نشینی» می‌تواند یکی از استنباط‌های این خواست تهران باشد.

این در حالی است که علاوه بر عدم خروج سپاه از FTO یا همان لیست گروه‌های تروریستی ایالات متحده و سایه سنگین پارامتر «انتقام» بر سر احیای برجام، دیگر خواسته‌های پیشین تهران با محوریت تضمین واشنگتن برای عدم خروج آمریکا از برجام نیز روی میز مانده است.

همه نکات یادشده، وضعیتی را رقم زده است که هر لحظه امکان به‌صدادرآمدن ناقوس‌ها برای اعلام مرگ برجام وجود دارد

آیا گفتگوها ی هسته ای شکست خورده است؟

به گزارش یورونیوز، ایران و آمریکا روز به روز بیش از گذشته از دستیابی به توافق هسته‌ای دورتر می‌شوند و اظهارنظرهای مقام‌های دو کشور نشان می‌دهد فاصله‌های باقی‌مانده برای احیای برجام در حال تعمیق بیشتر است.

در تازه‌ترین تحول در این رابطه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در نشست کمیته روابط خارجی مجلس سنای این کشور با اضافه کرد که «تنها راه خروج سپاه از فهرست سازمان‌های تروریستی این است که تهران اقدامات لازم برای این منظور را که خود رهبران این کشور می‌دانند چه هستند، انجام دهند.»

بخش دیگر موضوع نگرانی برخی نمایندگان دموکرات از حمایت از توافق است. پرسشی که در این میان مطرح است این است که چرا نمایندگان دموکرات نگرانند که حمایت از توافق با ایران به سبد آرای آنها لطمه بزند. این مسئله از نداشتن لابی موثر ایران در آمریکا حکایت دارد. در واقع این روند موجب شده مخالفت با ایران هزینه‌ای نداشته باشد و برعکس مخالفت و انتقاد از ایران با حمایت و همراهی دیگر لابی‌های قدرتمند در آمریکا نظیر لابی‌های اسرائیلی و سعودی همراه می‌شود.

به عبارت ساده‌تر نبود لابی‌های تاثیرگذار از سوی ایران در آمریکا، سبب شده تا دشمنی با ایران نه تنها هزینه‌ای برای شخصیت‌های سیاسی آمریکایی نداشته باشد که حتی می‌تواند با تشویق و حمایت لابی‌های قدرتمند مخالف ایران در این کشور از جمله لابی‌های اسرائیلی و سعودی نیز همراه شود. در چنین شرایطی کسانی که به حصول توافق با ایران امید بسته‌اند می‌دانند که گذشت زمان و طولانی شدن این روند تا چه اندازه می‌تواند برای این مسیر کشنده و خطرناک باشد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: