بزرگترین هیئت بازرسی تاریخ دیوان لاهه در اوکراین
دیوان کیفری بینالمللی برای بررسی ارتکاب احتمالی جنایت جنگی در اوکراین یک هیئت بازرسی ۴۲ نفره به این کشور اعزام میکند. برخی مقامهای ارشد روسی خواستار اعدام آخرین مدافعان کارخانه فولاد ماریوپل شدهاند.
دیوان کیفری بینالمللی، به عنوان بالاترین نهاد قضائی جهانی برای رسیدگی به جرایم نسلکشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت برای بررسی ارتکاب احتمالی این جرایم توسط سربازان روسی یک هیئت ۴۲ نفره را به اوکراین اعزام میکند.
"تاگسشاو"، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان به نقل از کریم احمد خان، دادستان ارشد این دیوان گزارش داد، این بزرگترین عملیات بازرسی محلی ماموران این نهاد از زمان تصویب اساسنامه آن در تابستان سال ۱۹۸۹ است.
از آغاز تجاوز نظامی سربازان روسی به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری گزارشهای فراوانی درباره کشتار و شکنجه شهروندان غیرنظامی، که از مصادیق جنایت جنگی محسوب میشود، منتشر شده است.
پس از عقب راندن نیروهای روسی از حومه کییف شواهد بسیاری از جمله در شهرک بوچا مشاهده شد که ظن ارتکاب سربازان روسی به جنایت جنگی را تقویت میکرد.
اتهام بایدن به پوتین؛ ارتکاب جنایت جنگی و نسلکشی
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده پس از انتشار تصویرهایی از شهرک بوچا، مانند جنازه شهروندان غیرنظامی در خیابانها با دستهای بسته که از پشت سر هدف گلوله قرار گرفتهاند، تاکید کرد که این اقدامها چیزی از یک "جنایت جنگی بزرگ" کم ندارند.
بایدن چند روز بعد با تکرار اتهام ارتکاب جنایت جنگی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای نخستینبار او را به نسلکشی هم متهم کرد.
مقر دیوان کیفری در شهر لاهه هلند قرار دارد. به گفته خان، بازرسان این دیوان که اغلب کارشناسان هلندی هستند ماموریت دارند شهادت شاهدان عینی را اخذ و مستندات دیجیتال و پزشکی قانونی را ارزیابی کنند.
دویچه وله