آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 2 خرداد ماه 1401 = 23-05 2022

برجام؛ بایدن با مشکلات زیادی در واشنگتن مواجه است

همسویی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان برای باقی ماندن سپاه در لیست تروریستی

یک پژوهشگر ارشد مسائل استراتژیک گفت: فشار دموکرات ها و جمهوری خواهان بر دولت بایدن افزایش یافته است و همسویی این دو حزب برای باقی ماندن سپاه در لیست تروریستی بیشتر شده است، همین مساله بایدن را با مشکلات بیشتری برای انجام کار مواجه می کند.

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود نسبت به تحرکات جدید در موضوع مذاکرات هسته ای در پی سفر نماینده اتحادیه اروپا به تهران اظهار داشت: با توجه به این که هنوز جزئیات دقیقی از حدود اختلافات و میزان پیشرفت نداریم امکان ارزیابی دقیق وجود ندارد به ویژه این که بخش هایی رسانه ای نشده است، اما به نظر می رسد همچنان موضوع مربوط به خروج سپاه از لیست تروریستی وزارت خارجه آمریکا از اختلافات باشد.

وی افزود: با توجه به این که دو طرف مواضع سرسختانه ای داشته اند اما اکنون زمان برای آمریکا سخت تر می شود زیرا فشار دموکرات ها و جمهوری خواهان افزایش یافته است و همسویی این دو حزب برای باقی ماندن سپاه در لیست تروریستی بیشتر شده است، همین مساله بایدن را با مشکلات بیشتری برای انجام کار مواجه می کند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل همچنین بیان کرد: انتظار می رفت راه میانه ای به وجود آید ولی به نظر می رسد بایدن در مقابل هم حزبی‌های خود قرار گرفته است و این که راه میانه چطور ارایه شده است آیا مورد پذیرش ایران هست یا خیر؟ مشخص نیست.

حسینی معتقد است: با توجه به جلسه ماه ژوئن شورای حکام و سیگنال هایی که گروسی برای استفاده از لحنی که می تواند دردسرهایی را ایجاد کند، مطرح کرده، ممکن است ارائه گزارش شورای حکام به این که گزارشی نامطلوب برای ایران باشد، افزایش یابد.

وی در ادامه با اعتقاد به این که اگر امروز برجام احیا شود در قیاس با یک یا دو سال گذشته می تواند سودمند باشد، اظهار داشت: واقعیت این است گذشت زمان با کارآمدی برجام رابطه معکوس دارد و از آن جایی که احتمال زیاد جمهوری خواهان در نوامبر پیروز می شوند و عمر دولت بایدن رو به اتمام است، با در نظر گرفتن این که اگر برجام به خوبی اجرا نشود، احیانا با استقرار جمهوری خواهان در کاخ سفید شرایط به گونه ای دیگر رقم می خورد.




بهرام May 23, 2022 03:04 PM

جمهوری اسلامی برای امضای قرارداد برجام 3 شرط گذاشته بود
1 تضمین برای خارج نشدن از برجام توسط رئسای جمهوری آینده آمریکا
2 خارج شدن سپاه پاسداران از لیست تروریستی
3 برداشتن کلیه تحریم های آمریکا و اروپا و سازمان ملل
بایدن هیچکدام از این شرایط را نپذیرفته و حتی قادر هم نیست چون
شرط اول لازمه تأیید سه چهارم کنگره آمریکا است که امکانپذیر نیست
شرط دوم را خود بایدن نمی تواند بپذیرد به دلیل مخالفت هم حزبی ها
شرط سوم هم بخشی از تحریم ها به دلیل جنایتهای جمهوری اسلامی در راستای حقوق بشر است و دخالتهای منطقه ایی و فرا منطقه ایی که بایدن آنها را هم نمی تواند برطرف کند چون کنگره آمریکا آنها را تصویب کرده و فقط می ماند بخشی از شرط آخر یعنی چیزی نزدیک به یک پنجم تحریم ها که طبق گفته وزیر خارجه قطر میتواند مشوق علی خامنه ای شده باشد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: