به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 18 تیر ماه 1401 = 09-07 2022

تحلیلگر: چرا چین با ایران و روسیه در یک جبهه نیست؟

چین نمی‌خواهد نظام کنونی جهانی را به چالش بکشد یا سرنگون کند، بلکه فقط می‌خواهد بیشتر از آنچه که ایالات متحده و غرب مایل به قبول آن هستند، حرف برای گفتن داشته باشد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه و در حاشیه اجلاس گروه بیست در اندونزی، برای نخستین بار از اکتبر سال گذشته، با وانگ یی، همتای چینی خود دیدار کرد.

در این دیدار، که در سایه تلاش‌های مقامات آمریکا برای تحت فشار قرار دادن روسیه به دلیل حمله به اوکراین انجام گرفت، وزیران خارجه آمریکا و چین، با هدف پایدار نگاه داشتن روابط دشوار بین دو کشور و جلوگیری از تشدید مناقشات، به ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین، به گفتگو پرداختند.

بلینکن در ابتدای نشست، با تأکید بر اینکه هیچ جایگزینی به جز دیپلماسی مستقیم بین واشینگتن و پکن وجود ندارد، گفت «در مسائلی به پیچیدگی و اهمیت روابط میان ایالات متحده و چین، حرفهای بسیاری برای گفتن وجود دارد.»

وانگ نیز به خبرنگاران گفت: «چین و ایالات متحده کشورهای بزرگی هستند، بنابراین لازم است این دو کشور تبادلات عادی خود را حفظ کنند.»

چین با ایران و روسیه در یک جبهه نیست

در این میان یک تحلیلگر هنگ کنگی با نگارش مقاله ای در روزنامه "سوث چاینا مورنیک پست"، وضعیت چین در نظام کنونی جهانی را متفاوت از وضعیت ایران و روسیه دانست و تحلیل های غالب امروز در بسیاری از رسانه های غربی درباره جبهه بندی چین- ایران - روسیه علیه غرب را رد کرد.

به گزارش عصرایران، "الکس لو" تحلیلگر هنگ کنگی با نگارش مقاله ای تحت عنوان " چین، روسیه یا ایران نیست" نوشت: " این روزها در میان تحلیلگران غربی، چین، روسیه و ایران اغلب در کنار هم هستند.

در واقع این سه کشور به ویژه در مقایسه با چین، وجه اشتراک کمی دارند. می توان گفت که روسیه امروز یک قدرت انتقام جو (از نظام جهانی به رهبری غرب) است در حالی که ایران یک حکومت دینی و ایدئولوژیک است. هر دو کشور روسیه و ایران تحت فشار غرب بوده و با نظم جهانی موجود به رهبری ایالات متحده دشمنی دارند. از نظر ثروت ملی، قدرت و اعتبار هم هر دو کشور بیش از آنکه بتوانند از مزایای نظام جهانی کنونی بهره ببرند، تحت تاثیر فشارها و مضایق این نظام جهانی بر روی خود بوده اند.

اما وضعیت چین بسیار متفاوت است. در واقع در 3 دهه گذشته هیچ کشوری به اندازه چین از جهانی شدن و تجارت بین المللی سود نبرده است. از قضا، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی (که روسیه امروز میراث دار آن است) همه این بهره مندی را برای چین ممکن کرد.

چین دلایل زیادی برای تبدیل شدن به یک قدرت حافظ وضع موجود دارد. بنابراین، چگونه این 3 کشور را به هم مرتبط می دانند؟ چین نمی‌خواهد نظام کنونی جهانی را به چالش بکشد یا سرنگون کند، بلکه فقط می‌خواهد بیشتر از آنچه که ایالات متحده و غرب مایل به قبول آن هستند، حرف برای گفتن داشته باشد. این یک درگیری واقعی است.

بنابراین دولت چین در برابر نظام جهانی کنونی نه قدرتی انتقام جو به مانند روسیه و نه دولتی ایدئولوژیک به مثابه ایران است. چین یک قدرت جهانی طالب ادامه وضع موجود (STATUS QUO) است زیرا بیش از هر کشوری در قرن حاضر از امنیت بین المللی و سیستم های تجاری و همچنین اصل جهانی شدن، سود می برد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: