تحلیلگر: در مقابل برجام یک رقیب جدید سبز شده است
مقامهای آمریکایی به سایت آکسیوس گفتند: طی هفته گذشته، مقامات کاخ سفید به همتایان اسرائیلی خود اطمینان دادند که علیرغم ادعاهای مطبوعاتی، هیچ امتیاز جدیدی به ایران داده نشده است و حصول توافق هم قریبالوقوع نیست.
این منبع نوشت: توافق ممکن است نسبت به دو هفته پیش نزدیکتر باشد، اما نتیجه نامشخص است زیرا شکاف ها باقی مانده است. در هر صورت، به نظر نمیرسد قریبالوقوع باشد.
در همین حال یک کارشناس روابط بین الملل در تهران گفته: سرعت و شدت اقدامات (لابی اسرائیل) نشان میدهد توافق در حال انجام است.
به گزارش ایسنا، رضا نصری، در پاسخ به این سوال که با توجه به شواهد به نظر میرسد که بیش از گذشته به توافق احیای برجام در حال نزدیک شدن هستیم و ایران همواره بر موضوع توافق خوب تاکید کرده است در همین چارچوب به نظر شما چه توافقی خوبی است یا به عبارت دیگر توافق خوب چه ویژگیهایی دارد؟ گفت: یک قرارداد خوب در درجه اول قراردادی است که ثبات و ماندگاری بلندمدت برجام را تضمین کند. حال اینکه چقدر این شرط تأمین شود تا حدود زیادی بسته به این دارد که ایران در آینده برای حفظ برجام چه راهبرد و برنامهای در نظر داشته باشد.
وی در همین ارتباط ادامه داد: از این پس بازیگران سیاست داخلی باید درک کنند که امروز در مقابل «برجام» یک رقیب جدید به اسم «پیمان ابراهیم» سبز شده و اگر این بار اجازه ندهند «برجام» سکو و محور مدیریت کاهش تنش با غرب و کشورهای حاشیه خلیج فارس شود، این «پیمان ابراهیم» خواهد بود که به نظام نوین منطقه شکل خواهد داد. یعنی یا ایران باید با محوریت «برجام» کشورهای منطقه را پای میز مذاکره بیاورد و نسبت به ایجاد یک نظم نوین و یک رژیم امنیت جمعی بومی اقدام کند؛ یا اسرائیل با محوریت «پیمانهای ابراهیم» این کار را انجام خواهد داد.