آهنگ گرم شدن خاورمیانه دوبرابر بیش از متوسط جهانی است
بر پایۀ نتایج مطالعهای جدید آهنگ گرم شدن خاورمیانه تقریباً دو برابر بیش از متوسط جهانی است. همین مطالعه می افزاید که نتایج این روند برای اقتصاد و زندگی ساکنان خاورمیانه ویرانگر خواهد بود و چهارصد میلیون نفر ساکنان این منطقه با امواج گرمای شدید، خشکسالیهای درازمدت و بالا آمدن سطح دریاها روبرو خواهند شد.
به گزارش رادیو فرانسه، این مطالعه که دو ماه پیش از اجلاس سازمان ملل دربارۀ تغییرات اقلیمی در شرم الشیخ منتشر می شود و توسط شماری از کارشناسان و دانشمندان جهان تهیه شده، تصریح میکند که دمای خاورمیانه و مناطق شرق مدیترانه هر دهه به میزان ٠٫٤٥ درجۀ سانتگیراد افزایش مییابد و در فقدان تغییرات فوری تا پایان قرن حاضر دمای خاورمیانه ٥ درجۀ سانتیگراد افزایش خواهد یافت و در برخی از کشورهای منطقه از آستانۀ بحران انطباق انسانها عبور خواهد کرد.
به این ترتیب، ساکنان منطقه از یونان تا مصر، لبنان، سوریه، بحرین، ایران، کویت، امارات، عراق... با چالشهای بزرگی در زمینههای سلامت و به ویژه امکانات اولیه برای زندگی نظیر تهیه غذا روبرو خواهند شد.
بر اساس مطالعۀ منتشر شده، در نتیجۀ تغییرات اقلیمی خاورمیانه هم به آسیب های جدّی مبتلا خواهد شد هم تغییرات اقلیمی در دیگر نقاط جهان را تشدید خواهد کرد. زیرا، خاورمیانه به دلیل برخورداری از ذخایر مهم نفت و گاز به یکی از مراکز اصلی تولید گازهای گلخانهای بدل خواهد شد و در این زمینه اتحادیۀ اروپا را پشت سر خواهد گذاشت.
از جمله پی آمدهای تشدید بحران اقلیمی در خاورمیانه بالا رفتن نرخ مرگ و میر، تشدید نابرابری میان جمعیتهای غنی و فقیر خواهد بود. از دورۀ پیش از انقلاب صنعتی تاکنون دمای کره زمینی به طور متوسط ١٫٢ درجۀ سانتیگراد افزایش یافته است.