بازتاب ضرب و شتم منجر به قتل دانش آموز اردبیلی در جهان
روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: دختر دانشآموز ایرانی بهدلیل امتناع از خواندن سرود حامی رهبر جمهوری اسلامی تا سر حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
این روزنامه نوشت: اعتراضات تازهای در سراسر ایران با کشته شدن اسرا پناهی ۱۶ساله پس از حمله به دختران دانشآموز در دبیرستانی در اردبیل شعلهور شد. خبر کشته شدن پناهی، دانشآموزان دختر را در سراسر کشور بسیج کرد تا اعتراضات آخر هفته را سازماندهی و به آنها بپیوندند.
شبکه خبری بی بی سی هم در گزارشی گفت: اردبیل شهری است که نامش در اعتراضات سراسری بسیار شنیده میشود. با حمله لباسشخصیها و جان باختن اسرا پناهی ۱۶ ساله و همچنین واکنش علی دایی، ستاره محبوب فوتبال ایران به این رویداد، حالا توجهها بیش از پیش به این شهر جلب شده است.
درباره وقایع ایران یک کمیسیون ویژه تشکیل بدهید
شاهزاده رضا پهلوی در نامهای به دبیرکل سازمان ملل از او خواست که از تشکیل کمیسیون تحقیق در شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی «مسئولیت مقامات جمهوری اسلامی در نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر علیه شهروندان ایرانی» حمایت کند.
جمهوری اسلامی متهم است که در یکماه گذشته با کشتار معترضان مسالمتجو و دستگیری هزاران نفر، تلاش کرده اعتراضهای سراسری در کشور را با خشونت سرکوب کند.
شاهزاده رضا پهلوی در این نامه نوشته است: «متاسفانه تا امروز، سازمان ملل در ایجاد یک کمیسیون تحقیق برای شناسایی مسئولیت فردی اشخاصی که عامل و آمر چنین اعمال سوئی بودهاند، ناکام بوده است.»
روز دوشنبه نیز ۴۳ سازمان حقوق بشری از شورای حقوق بشر درخواست کردند که جلسهای ویژه برای بررسی وقایع ایران تشکیل دهد.
این سازمانها همانند شاهزاده رضا پهلوی خواستار تعیین سازوکاری ویژه برای بررسی رفتارهای حکومت ایران شدهاند.
شاهزاده رضا پهلوی نوشته است که به زودی «مرتکبان این جنایات یا در مقابل دادگاههای عادلانه در یک ایران دموکراتیک، یا دادگاه کیفری بینالمللی» محاکمه خواهند شد.
در ادامه آمده است: «یک کمیسیون تحقیق سازمان ملل میتواند زمینه را برای آن روز فراهم کند و مشوق جوانان دلیری باشد که هر روز کشته یا شکنجه میشوند، فقط به این دلیل که میخواهند با آنها همچون انسانهای دارای حقوق رفتار شود.»
هنوز دقیق روشن نیست که چند نفر در جریان تظاهرات سراسری یکماه گذشته کشته، مجروح و بازداشت شدهاند