به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 30 مهر ماه 1401 = 22-10 2022

اوکراین؛ روزنامه داخلی: ماجرای پهپاد‌ها دردسر بزرگی شده است

یک سناتور جمهوری‌خواه آمریکا در توئیتی نوشت: «ایران پهپادهای مرگبار را نه تنها به روسیه، بلکه به ارتش اتیوپی نیز ارسال می‌کند که این نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.»

سناتور جیم ریش، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تأکید کرد: «غیرنظامیان بی‌گناه بی‌شماری در اوکراین و تیگرای [در اتیوپی] به دست حکومت ایران به قتل می‌رسند و این باید پایان یابد.»

این در حالیست که خبرگزاری رویترز گزارش داد متن نامه‌ای را مشاهده کرده که با امضای بریتانیا، فرانسه و آلمان میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل پخش شده و این سه‌ کشور در آن خواستار تحقیق سازمان ملل درباره گزارش‌ها مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی برای حمله به اوکراین شده‌اند.

از سوی دیگر، مقامات دولت آمریکا تایید کرده‌اند که نیروهای سپاه پاسداران برای ارائه آموزش پهپادی در کریمه حضور دارند. مقامات آمریکا همچنین نسبت به صادرات «تروریسم» جمهوری اسلامی به اوکراین و احتمال کمک تسلیحاتی بیشتر تهران به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داده‌اند.

در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: روسیه، در برجام و در جنگ اوکراین، ما را دچار خسران کرده است. هم برجام و هم ماجرای پهپاد‌ها در عین حال که مسئولان ایرانی بار‌ها فروش آن‌ها به روسیه را تکذیب کرده‌اند، اکنون به دردسر‌های بزرگی برای ما تبدیل شده‌اند. باید در سیاست خارجی‌مان تجدید نظر اساسی کنیم تا بتوانیم از تهدیدهائی که هم‌اکنون متوجه ما هستند عبور نمائیم.

این در حالیست که یک مقام روسی از تداوم تحریم های ایران ابراز رضایت کرده است.

کنستانتین سیمونف، مدیرکل صندوق امنیت ملی انرژی روسیه طی سخنانی به دریافت پهپاد از ایران از سوی مسکو اذعان کرده و همزمان گفته ادامه تحریم‌های هسته‌ای ایران از سوی غرب، فرصت خیلی خوبی به روسیه خواهد داد تا در بخش نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری بزرگی کند

وی در یک برنامه تلویزیون دولتی روسیه گفت: ایران تحت تحریم می‌‌ماند و تحریم‌ها بدتر هم می شود که صادقانه بگویم این خبر خوبی برای ماست.

ایران یکی از بازنده‌های بزرگ حمله نظامی روسیه به اوکراین

بهارنیوز در تحلیلی نوشت: مسلما در جنگ اکراین، یکی از بازنده های بزرگ ایران است. کشوری که برای همراهی با روسیه اندک اعتبار بین المللی خود را به پای روس ها هزینه کرد و سوزاند. جنگی که برندگان بزرگی چون ترکیه، جمهوری اذربایجان، عربستان، آمریکا و ... داشت که هر یک به دلیل فرصت به دست آمده، ناشی از به دست آوردن بازار انرژی روسیه تا فروش تسلیحات و بزرگنمایی خطر روسیه برای نفوذ در اروپا و... تا توانستند نفع برده و سود کردند.

این وسط، اما این ما بودیم که به قمار روس ها، منافع و فرصت های خود را باخته و قربانی کردیم.

حالا ایران نه تنها بازار نفت خود را در شرق تا حد زیادی به روسیه واگذار کرده و با تبدیل شدن ترکیه به‌هاب گازی موردنظر روس‌ها، جایی در واردات گاز از روسیه یا سوآپ گاز این کشور به کشورهای دیگر ندارد، بلکه به دلیل فروش پهپاد به روسیه هم با انتقادهای گسترده جهانی و تحریم های جدیدی مواجه شده است که می‌تواند پیامدهای بیشتری برای ایران داشته باشد. دوستی با روسها برای ایران در دو قرن اخیر، جز ضرر، چیزی نداشته است!



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: