به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 4 دی ماه 1401 = 25-12 2022

نگرانی شدید محافل داخلی از قطع روابط اقتصادی آلمان با ایران

روزنامه هم‌میهن نوشت: آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا تصمیم گرفته است به دلیل رفتار ایران با معترضان، همکاری‌های اقتصادی خود را با ایران به حالت تعلیق درآورد.

این در حالی است که این کشور از ابتدای سال میلادی ۲۰۲۲ تا سپتامبر، بالاترین حجم تبادلات تجاری با ایران را در میان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا به نام خود ثبت کرده است، به‌طوری‌که حجم تجارت بین دو کشور در مقایسه با سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته است.

حال این سوال مطرح می‌شود که در شرایط کنونی اقتصادی و مهمتر اینکه در زمانی که شریک راهبردی ایران در آسیا - چین - به سمت منافع شخصی خود علیه ایران گام برداشته است، دولت برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی چه کاری می‌تواند انجام دهد؟آن هم در شرایطی که قیمت ارز و سکه و طلا در شیب تند صعودی در حرکت است و به تبع این رشد قیمت‌ها، بر سایر بازار‌ها از جمله خودرو و مسکن نیز اثرگذار بوده است.

کشور آلمان از همان روز‌هایی که اعتراضات مردمی (شهریورماه امسال) در کشور آغاز شد، از جمله کشور‌های سردمدار برای همراهی با اعتراضات مردمی بود.مقامات این کشور بار‌ها در شبکه‌های مجازی و رسمی نسبت به نوع برخورد حاکمیت با معترضان سوگیری کرده‌اند و تمام تلاش خود را برای اعمال محدودیت‌های بین‌المللی برای ایران در دستور کار خود قرار داده‌اند.

در جدیدترین تصمیم مقامات این کشور، دولت آلمان اعلام کرد که تدابیر اتخاذشده برای توسعه همکاری‌ها با ایران را به حالت تعلیق درآورده است.

تنش‌های ایران و اروپا ترمز بریده است

روابط تهران و پایتخت‌های اروپایی که در چند ماه اخیر دچار رکود شده است، با اقدامات جدید دولت‌های عضو این نهاد بین‌المللی در حال ورود به مسیر پر چالش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، آلمان مهم‌ترین شریک تجاری ایران پس از انقلاب در دو سطح بین‌المللی و همچنین در سطح اتحادیه اروپا اعلام کرده که گفت‌وگوهای اقتصادی و ضمانت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری و اعتبار صادرات با جمهوری اسلامی را به حالت تعلیق درآورده است.

همزمان فرانسه دیگر عضو موثر قاره اروپا پس از خروج انگلیس از اتحادیه نیز اعلام کرده که مشکلات عراق، سوریه و لبنان تنها می‌توانند از طریق گفت‌‌‌وگو در جهت کاهش نفوذ منطقه‌‌‌ای ایران حل‌‌‌وفصل شوند.

پایتخت‌های اروپایی از زمان بن بست مذاکرات احیای برجام، همکاری‌های ایران و روسیه در جنگ اوکراین و ناآرامی‌های ماه‌های گذشته در ایران، رویکرد تقابلی و افزایش فشار را با تهران کلید زده‌اند. روندی که با چند دور تحریم‌های حقوق بشری علیه اشخاص و نهادهای ایرانی آغاز شده و به‌نظر می‌رسد با اقدامات جدید روزهای سختی را پیش روی خود دارد.

تعلیق ضمانت‌ها برای روابط تجاری- اقتصادی شرکت‌های ایرانی و آلمانی از یکسو و اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه درخصوص نفوذ منطقه‌ای ایران و از طرف سوم اعمال تحریم‌های انگلیس در کنار دیگر تحریم‌های حقوق بشری نشان می‌دهد که اروپا در حال ورود به مسیر تنش زا با ایران است که در طول سه دهه گذشته سابقه نداشته است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: