به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 25 بهمن ماه 1401 = 14-02 2023

برنامه اجماع‌ سازی آمریکا علیه رژیم؛ سفر سراسیمه رئیسی به چین

با فشار آمریکا دسترسی سپاه پاسداران به دلار در عراق دشوارتر شد. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تائید کرده که دسترسی مقامات دولتی در ایران به دلار در بازار عراق محدود شده است. این محدودیت در پی تشدید فشارهای آمریکا برای مقابله با پولشویی به نفع جمهوری اسلامی و دور زدن تحریم‌ها رخ داده است.

در همین حال اعلام شد که رئیسی روز سه‌شنبه برای یک سفر سه روزه وارد چین شده است. در این سفر از جمله رئیس بانک مرکزی و وزرای تجارت، اقتصاد و نفت، رئیسی را همراهی می کنند.

این در حالیست که اخیرا رابرت مالی، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران گفته بود که ایالات متحده فشار را بر چین برای توقف خرید نفت ایران افزایش خواهد داد.

این مقام آمریکايی در گفت‌وگو با شبکه خبری بلومبرگ گفت: تمرکز ما در حال حاضر روی چین است که تمرکز درستی است. چین، اصلی‌ترین مقصد صادرات نفت ایران است و به همین دلیل با مقام‌های پکن در تماس هستیم.

برنامه اجماع‌سازی آمریکا علیه حکومت ایران

روزنامه داخلی اعتماد نوشته: دوره اقدام انفرادی در مواجهه با جمهوری اسلامی در ایالات متحده به پایان رسیده است. دولت بایدن از همان نخستین هفته‌های حضور در قدرت در ژانویه ۲۰۲۱ تلاش کرد سیاست حرکت انفرادی و کاملا مستقل واشنگتن در قبال تهران را که در دوره چهارساله ترامپ باب شده بود تغییر بدهد. به همین دلیل ترمیم رابطه آمریكا با کشور‌های اروپایی و اصلاح رویکرد واشنگتن نسبت به تحولات جاری در منطقه به اولویت‌های نخست دولت بایدن تبدیل شدند.

مذاکرات برجام در سال گذشته در وین عملا به فرصتی برای نزدیک شدن دیدگاه‌های تروییکای اروپایی و آمریكا به یکدیگر تبدیل شد و البته از بد حادثه هنوز چندهفته از آغاز دوباره رایزنی‌ها در وین برای احیای برجام نگذشته بود که تجاوز نظامی روسیه به اوکراین مهره‌های شطرنج را باز هم جابه‌جا کرد.

در این جابه‌جایی همصدایی اروپا و آمریكا بیش از پیش شد و اتهام همکاری ایران با روسیه در جنگ اوکراین عملا به قرار گرفتن تهران در جبهه مسکو و مقابل اروپا و آمریكا منتهی شد. در کنار این تحولات بین‌المللی، آغاز اعتراض‌ها در ایران در شهریور ماه ۱۴۰۱ به محور جدیدی برای رویکرد ضد جمهوری اسلامی واحد غرب در برابر تهران تبدیل شد.

مجموع این تحولات باعث شد تا اعمال سیاست فشار حداکثری که روزگاری تنها مجری آن ایالات‌متحده بود به رویکرد واحد اروپا و آمریكا در قبال تهران تبدیل شود. تلاش واشنگتن برای اتخاذ رویکرد واحد در مقابل تهران تنها به جلب نظر کشور‌های اروپایی محدود نشد و ایالات متحده همزمان به سمت جذب دوستان منطقه‌ای ایران و هم‌گام کردن متحدان منطقه‌ای خود هم رفت.

ایالات متحده از این اجماع‌سازی مقابل جمهوری اسلامی چه هدفی را دنبال می‌کند؟ به نظر می رسد دولت بایدن تلاش می‌کند با تماس‌های دیپلماتیک مداوم با بازیگران منطقه‌ای محتوای بسته رایزنی‌های برجامی و غیربرجامی با ایران را بررسی و ذیل چارچوب نقشه کلان تعیین‌شده برای ایران در هر دو حوزه قرار دهد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: