به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 30 بهمن ماه 1401 = 19-02 2023

بازی خطرناک خامنه‌ای با اتم و روسیه؛ مقام اروپا: وقتش فرا رسیده

خبرگزاری بلومبرگ از قول دو دیپلمات غربی گزارش داد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته در تاسیسات هسته‌ای ایران آثار اورانیوم با غنای ۸۴ درصد کشف کرده‌اند.

غنی‌سازی تا سطح ۸۴ درصدی تنها شش درصد کمتر از میزانی است که برای تولید بمب هسته‌ای نیاز است.

گزارش بلومبرگ می‌افزاید: بازرسان اکنون باید مشخص کنند آیا حکومت ایران عامدانه تا این حد اورانیوم را غنی‌سازی کرده یا به‌صورت ناخواسته آبشارهایی از صدها سانتریفوژ پیشرفته با سرعت چرخش بالا باعث تولید اورانیوم تا رقم بسیار نزدیک به سطح نظامی شده است.

کشف ذرات اورانیوم با غنای ۸۴ درصد دومین اتفاق مشکوک کشف‌شده توسط بازرسان آژانس در تاسیسات هسته‌ای ایران طی ماه جاری است.

آژانس پیشتر در روز ۱۲ بهمن از حکومت ایران به‌دلیل ایجاد تغییرات اعلام‌نشده در اتصال دو مجموعه از سانتریفوژهای غنی‌سازی ۶۰ درصدی در تاسیسات غنی‌سازی فردو انتقاد کرده و گفته بود: «نحوه اتصال آن‌ها با آنچه که سازمان انرژی اتمی ایران به آژانس اطلاع داده بود، بسیار متفاوت است».

به گفته یکی از دیپلمات‌ها، ایران فرم‌های لازم درباره قصد خود برای افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات نطنز و فردو را ارائه نکرده است.

یک دیپلمات دیگر گفته است حتی اگر مواد کشف شده به اشتباه و به‌دلیل مشکلات فنی در عملکرد آبشار سانتریفوژها انباشته شده باشد - اتفاقی که قبلا هم افتاده است - نشانگر خطر تصمیم ایران برای تولید اورانیوم بسیار غنی شده است.

روابط با روسیه به‌صورت فزاینده‌ای مهلک شده است

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید روابط ایران و روسیه به‌صورت فزاینده‌ای «مهلک و مایه نگرانی» شده است.

آنتونی بلینکن در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس» گفت: شاهدیم که ایران پهپادهایی در اختیار روسیه قرار داده است که برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی و کشتن شهروندان اوکراینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت: ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه طی ماه‌های گذشته ادامه داشته و البته این رابطه، یک جاده دوطرفه است، به‌طوری که روسیه نیز در ازای دریافت پهپادهای ایرانی به این کشور جنگنده پیشرفته تحویل می‌دهد. روابط ایران و روسیه به‌صورت فزاینده‌ای مهلک شده است».

او گفت: تحویل جنگنده‌های روسی به ایران احتمالا به زودی انجام شود و این موضوع ایران را به تهدیدی بزرگتر تبدیل خواهد کرد.

روزنامه «نیویورک تایمز» پیش تر در گزارشی با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای از «پایگاه زیرزمینی عقاب ۴۴» در ایران نوشته بود که جمهوری اسلامی احتمالا در حال آماده شدن برای دریافت جنگنده روسی سوخو- ۳۵ است.

رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی روز ۱۸ بهمن تصاویری و ویدئویی از یک پایگاه زیرزمینی نیروی هوایی با نام «عقاب ۴۴» منتشر کردند و گفتند که این پایگاه قادر است انواع جنگنده‌های شکاری و بمب‌افکن و همچنین پهپادها را «پذیرش و عملیاتی» کند.

زمان آن فرارسیده که سپاه پاسداران را تروریستی اعلام کنیم

وزیر خارجه سابق سوئد گفته: زمان آن فرارسیده است که سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کنیم.

خانم مارگوت وال استروم امروز در توئیتی نوشت: وزرای خارجه اتحادیه اروپا فردا دوباره دیدار می‌کنند. زمان آن فرارسیده است که سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کنیم.

وی افزود: وقت آن است که رژیم ایران را به‌طور جدی به‌خاطر اقدامات تروریستی که در اروپا و سراسر جهان انجام می‌دهد، مورد حسابرسی قرار بدهیم. اتحادیه اروپا هم‌چنین باید موضع سخت‌تری در قبال رژیم ایران اتخاذ کند زیرا آنها به روسیه کمک نظامی می‌کنند.





محمدعلی حفظ اللسان February 20, 2023 07:37 AM

بنام خدا؛ نقل است که روزی گرگی از سرچشمه آبی سد تشنگی میکرد که چشمش به گوسفندی افتاد که همزمان از پایین دست همان چشمه آب میخورد گرگه رو به گوسفند کرد و گفت آهای مواظب باش که آب چشمه را گل آلودمیکنی گوسفند در پاسخ ودر کمال ادب واحترام پاسخ داد که من پایین چشمه هستم جنابعالی بالا شما آب را گل آلود میکنی نه من گرگه گفت همین که گفتم نکن و اگر زیادی حرف بزنی منم وتو تازه کلاه هم که بر سر نداری حالا مسئله اتمی ایران بی شباهت این دیالوگ نیست بنظر میاید که دنیا در مورد ایران تصمیمش را گرفته و دنبال بهانه است باید خیلی مراقب بود با عراق هم دقیقا این چنین کردند

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: