افزایش تنش در روابط بریتانیا با رژیم وحشی جمهوری اسلامی
یک روز پس از احضار کاردار جمهوری اسلامی به وزارت امور خارجه بریتانیا، در اقدامی مشابه رژیم ایران نیز کاردار موقت سفارت بریتانیا را احضار کرده است.
این در حالیست که رئیس پلیس ضدتروریسم بریتانیا با هشدار درباره افزایش توطئههایی که از طرف کشورهای خارجی طراحی شدهاند، از ۱۵ مورد نقشه قتل یا آدمربایی که سرچشمه آنها از ایران میآمده خبر داده است.
بی بی سی در گزارشی گفت: روابط تهران و لندن در ماههای اخیر پرتنش بوده است به ویژه پس از آغاز سرکوب دور تازه اعتراضات در ایران که در پی کشتهشدن مهسا امینی آغاز شد و در آن صدها شهروند غیرنظامی ایران به ضرب گلوله کشته شدند.
رهبران جمهوری اسلامی، بریتانیا و دیگر کشورهای غربی را متهم به تحریک معترضان کردند.
همچنین ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، پس از اعدام علیرضا اکبری شهروند ایرانی بریتانیایی گفته بود «این یک اقدام بیرحمانه و بزدلانه بود که توسط یک رژیم وحشی و بدون احترام به حقوق بشر مردم خود انجام شد.»
سفارت بریتانیا در تهران در هفته های اخیر بارها از سوی افراد ناشناس هدف دیوار نویسی هایی قرار گرفته که محتوی آن دشنام از جمله ناسزاهای جنسی به مقام های بریتانیا بوده است.
شهرداری تهران هم در اطراف سفارتخانه های اروپایی از جمله جمله سفارت بریتانیا پوسترهایی حاوی عبارات تند سیاسی نصب کرده بود.
بریتانیا در حال حاضر سفیر خود را از تهران به طور موقت فراخوانده است.
اعتراض شدید آلمان به حکم اعدام یک ایرانی دو تابعیتی
دادگاه انقلاب جمشید شارمهد شهروند ربوده شده ایرانی - آلمانی که در ایران زندانی است را به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم کرده است.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان در واکنش به این خبر گفت که حکومت ایران تلاش ها برای دفاع از آقای شارمهد را نادیده گرفته است.
او در توییتی نوشت: «حکم اعدام صادر شده علیه جمشید شارمهد به هیچ وجه قابل قبول نیست. ما از ایران میخواهیم این حکم را تصحیح کند. صدور مجازات اعدام برای آقای شارمهد باعث واکنش شدیدی خواهد شد.»