توافق خامنهای و ریاض؛ ابزاری برای پیشبرد منافع شرورانه چین
واکنشها به توافق رژیم ایران و عربستان سعودی برای برقراری روابط دو جانبه که با میانجیگری چین انجام شده در سطح بینالمللی همچنان ادامه دارد.
دولت فرانسه از این توافق محتاطانانه استقبال کرد اما گفت که جمهوری اسلامی باید اقدامات بیثباتکنندهاش در منطقه را کنار بگذارد.
یک مقام روسی نیز گفته: بازگشت روابط بین ریاض و تهران در راستای ابتکارات روسیه برای ایجاد یک سیستم امنیتی در منطقه خلیج فارس که از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، انجام گرفت.
در ایران روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران در شماره امروز خود نقش موثر چین در سرگرفتن چنین توافقی را نشان ظهور «نظم نوین جهانی» مورد نظر چین توصیف کرد.
این روزنامه حکومتی نوشت: توافقی که رئیس جمهور چین در آن نقش مهمی ایفا کرد، بیانگر این است که این قدرت نوظهور خود را برای نظم نوین جهانی آماده میکند که تهران و ریاض در آن نقش سازندهای خواهند داشت.
این در حالیست که مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته: بارها دیدهایم که هر اقدام بینالمللی توسط چین به عنوان ابزاری برای پیشبرد منافع شرورانهاش مورد سوء استفاده قرار میگیرد و امنیت ملی آمریکا و شرکای ما را تهدید میکند.
در همین حال، یک مقام ارشد اسرائیلی گفت: ازسرگیری روابط بین ریاض و تهران تاثیری بر تلاش اسرائیل و عربستان سعودی برای رسیدن به توافق صلح نخواهد داشت.
به گزارش ایران اینترنشنال، وی گفت: اسرائیل از این خبر غافلگیر نشده است بلکه از مدتها پیش در جریان این روند بوده و آن را دنبال میکرده است.
سایت خبری واینت در اسرائیل نیز در گزارشی نوشت: تجدید روابط دیپلماتیک بین عربستان سعودی و رژیم ایران از نزاع بین دو طرف نخواهد کاست و عربستان سعودی سیاست خود را در قبال اسرائیل و نسبت به «توافق ابراهیم» تغییر نداده و دشمنی ریاض و تهران به همین شکل باقی میماند.