به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 25 اردیبهشت ماه 1402 = 15-05 2023

تحلیل نشریه اکونومیست از انتخابات ترکیه؛ پیش بینی برای دور دوم

در حالی که بر اساس آخرین نتایج انتخابات ترکیه، دو رقیب اصلی به دور دوم راه یافته‌اند، گزارش‌ها حاکی از واکنش منفی بازارهای مالی کشور به این نتیجه است. لیر ترکیه روز دوشنبه به پایین‌ترین میزان ارزش خود در دو ماه گذشته سقوط کرد و بر اساس گزارش‌ها هر دلار آمریکا ۱۹.۵۶ لیر معامله شد.

همچنین بورس استانبول با افت ۶.۳۸ درصدی شاخص کار خود را آغاز کرد. این ناآرامی‌ها در بازارهای مالی ترکیه در حالی است که نوعی ابهام در سرنوشت این انتخابات وجود دارد.

به گزارش ایران اینترنشنال، مدیر تحقیقات یک شرکت سرمایه‌گذاری گفته: این یک ناامیدی بزرگ برای سرمایه‌گذارانی است که به پیروزی کمال قلیچداراوغلو نامزد مخالف اردوغان و بازگشت به سیاست‌های اقتصادی که وعده داده بود، امیدوار بودند.

تحلیل نشریه اکونومیست از انتخابات ترکیه

با وجود آنکه اردوغان که بیش از ۲۰ سال است قدرت را در ترکیه در اختیار دارد موفق نشد در انتخابات ریاست‌جمهوری دیروز به یک پیروزی قاطع دست یابد، اما این بدترین نتیجه‌ای بود که احزاب اپوزیسیون تصور آن را می‌کردند.

پیش از اعلام نتایج اولیه انتخابات، به نظر می‌رسید که نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه، با تدارک مناسبی وارد انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی شده‌اند

اما پس از شمارش بیش از ۹۶ درصد آرای ماخوذه، مشخص شد که کمال قلیچ‌دار اوغلو، نامزد ائتلاف «اتحاد ملت»، ائتلافی متشکل از شش حزب مخالف، موفق به کسب تنها ۴۴/۹ درصد آرای انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌است.

اگرچه همین نتیجه نیز کافی است تا اردوغان را مجبور به رقابت با رقیبش در دور دوم کند، اما عملکرد نامزد اپوزیسیون بسیار کمتر از آنچه نظرسنجی‌ها نشان می‌دادند و همچنین انتظار خود او بود.

سینان اوگان که در رتبه سوم نتایج انتخاباتی قرار دارد و یک ملی‌گرا به شمار می‌رود، موفق به کسب کمی بیش از ۵ درصد آرا شد؛ نتیجه‌ای که یک نمایش قدرتمندانه برای او به شمار می‌رود.

ائتلاف قلیچداراوغلو به رهبری حزب جمهوری خواه خلق در انتخابات پارلمانی حتی بدتر از انتخابات ریاست‌جمهوری عمل کرد. این ائتلاف تنها ۳۵ درصد کرسی‌های پارلمان را در اختیار خواهد که ترجمه آن در نظام پیچیده انتخاباتی ترکیه یعنی ۲۱۱ کرسی از ۶۰۰ کرسی مجلس.

اما بلوک اردوغان، معروف به اتحاد مردم، به رهبری حزب عدالت و توسعه و «جنبش ملی‌گرا» که یک حزب راست افراطی است، کمتر از ۴۶ درصد آرا یعنی ۳۱۹ کرسی را به دست آورد و به این ترتیب می‌تواند به راحتی اکثریت پارلمان را در کنترل خود داشته‌باشد.

ائتلاف اپوزیسیون کوچکتر به رهبری حزب دموکراتیک خلق که حزب اصلی کُردها به شمار می‌رود نیز کمی بیش از ۱۰ درصد آرا یعنی حدود ۶۵ کرسی به دست آورد.

اکنون سینان اوگان می‌تواند نقشی سرنوشت ساز ایفا کند. این نامزد ملی‌گرا در مصاحبه‌ای که چند روز از انتخابات انجام داد گفت که که او و حزبش ممکن است در برابر دریافت مدیریت چند وزارتخانه از یک نامزد حمایت کنند. اما عملکرد قلیچ‌دار اوغلو به اندازه‌ای ناامید کننده بود که اکنون باید برای پیروزی در دور دوم انتخابات، همه آرای اوگان را به سمت خود سرازیر کند، اتفاقی که بسیار بعید به نظر می‌رسد.

این برای نخستین بار بود که اردوغان وارد یک انتخابات می‌شد و در نظرسنجی‌ها از رقیب اصلی خود عقب افتاده‌بود. اکنون اما به نظر می‌رسد که به راحتی برنده دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد بود.

شاید انتخابات در ترکیه آخرین روزنه امید مخالفان باشد اما میزان مشارکت مردم ترکیه در انتخابات نشان داد که آنها از دموکراسی مایوس نشده‌اند. بیش از ۸۸ درصد واجدین شرایط رای دادن دیروز به پای صندوق‌های رای رفتند که با هر معیاری، آمار بسیار بالایی محسوب می‌شود. با وجود تنش‌های شدید اما هیچ حادثه خشونت آمیزی در روز انتخابات گزارش نشد.

بر اساس نتایج شماری از نظرسنجی‌ها که چند روز پیش از انتخابات منتشر شد، قلیچ‌دار اوغلو، با کمی بیش از ۵۰ درصد آرا، که برای پیروزی نهایی در همان دور اول کافی است، از اردوغان که بیش از ۲۰ سال است قدرتمندترین فرد ترکیه به شمار می‌رود پیش بود. ‌

قلیچدار اوغلو امیدوار بود که پس از انصراف محرم اینجه، عضو سابق حزب جمهوری خلق (حزب فعلی قلیچ‌دار اوغلو) ، سه روز پیش از انتخابات، بتواند آرای او را که حدود دو درصد برآورد می‌شد، به سمت خود سرازیر کند، اما بخش عمده آرای او احتمالا به نفع اوگان به صندوق‌ها ریخته شده‌است.

حساسیت این انتخابات نمی‎‌توانست بیشتر از این باشد. نتیجه آن، سرنوشت سیاست‌خارجی آنکارا که روز به روز در حال نزدیکتر شدن به روسیه است و همچنین سرنوشت اقتصاد ترکیه را که با تورم لجام گسیخته و با نرخ بهره واقعی پایین دست‌وپنجه نرم می‌کند، تعیین خواهد کرد.

براساس قانون اساسی ترکیه، اردوغان می‌تواند تسلط خود بر نظام قضایی، بانک مرکزی و سایر نهادهای دولتی را حفظ کند و همچنان به اداره نظام حامی‌ پرور خود ادامه دهد. تداوم حضور اردوغان در قدرت برای پنج سال دیگر، خودگامگی او را تقویت خواهد کرد.

اگرچه دیگر بعید به نظر می‌رسد، اما پیروزی اپوزیسیون در دور دوم، فرصتی برای احیای نظم دموکراتیک و مسیری برای ایجاد ثبات اقتصادی خواهد بود. دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه قرار است یکشنبه دو هفته دیگر، هفتم خرداد برگزار شود.



نسل بیدار May 15, 2023 02:05 PM

انتخابات ترکیه یک مسخره بازی و شعبده بازی جهانی است * گویی همه فراموش کردند چگونه اردوغان به روسیه فرار می کرد اما در میان راه غربی‌ها به او پیام دادند که برگردد به ترکیه * و او بر گشت به ترکیه و تمام مخالفین خود را قلع و قمع کرد * حالا جدا فکر می کنید چنین آدم خونخوار و قدرت طلبی تن به دموکراسی و آرای مردم خواهد داد؟ نتیجه این انتخابات قبل از آغاز انتخابات روشن بود * مگر اینکه اردوغان سرطان داشته باشد و در حال مرگ باشد که اگر اینچنین باشد باید دید کمال قلیچدار اوغلو را کی انتخاب کرده که جانشین اردوغان شود و چرا؟

در ترکیه همانقدر دموکراسی وجود دارد که در ایران و روسیه و چین *

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: