به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 20 تیر ماه 1402 = 11-07 2023

برخورد امنیتی رژیم خامنه‌ای با فعالان محیط زیست بخاطر چیست؟

یک روزنامه‌نگار حوزه محیط‌زیست در ایران می‌گوید نهادهای امنیتی و دولت همچنان فعالیت محیط‌زیستی را «پوششی برای اقدامات امنیتی» می‌دانند و بازداشت فعالان محیط‌زیست بسیار بیشتر از مواردی است که رسانه‌ای می‌شود. بی‌بی‌سی دریافته در روزی که نشست خبری سرمایه‌گذار پتروشیمی میانکاله برگزار شد، علاوه بر حر منصوری، سه فعال محیط‌زیستی دیگر برای مدت کوتاهی بازداشت شدند.

در روزهایی که هفت فعال محیط‌زیستیِ زندانی در پرونده موسوم به موسسه حیات وحش «میراث پارسیان» بیش از دو هزار روز از دوران حبس خود را پشت سر گذاشتند، دیگر فعالان محیط‌ زیست در سراسر ایران همچنان تحت فشارهای امنیتی، سرکوب و بازداشت قرار دارند.

حر منصوری عبدالملکی، سعید دادگر، محسن دادگر، یاسر صابری، سهیل اولادزاد، رضا پاداش، مرتضی اسدی و کامیار فکور تنها اسامی تعدادی از فعالان و روزنامه‌نگاران حوزه محیط‌ زیست هستند که در هفته‌ها و ماه‌های گذشته از پایتخت تا اقصی نقاط ایران، از جمله در کردستان، بازداشت و زندانی شدند.

یک روزنامه‌نگار حوزه محیط‌زیست در ایران که نخواست نامش فاش شود، با اشاره به موج تازه بازداشت فعالان محیط‌زیستی، به بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید موارد احضار و بازجویی از فعالان و حامیان محیط‌زیست در ایران بسیار بیشتر از مواردی است که رسانه‌ای می‌شود و اکثر این موارد به دلایل مختلفی از جمله تهدیدهای امنیتی علنی یا رسانه‌ای نخواهند شد.

او می‌گوید: «خیلی وقت‌ها آنها را بی‌سروصدا احضار می‌کنند یا برای بازجویی می‌برند. کافی‌ست کوچک‌ترین فعالیتی داشته باشید.»

این روزنامه‌نگار می‌گوید دولت و نهادهای امنیتی فعالان حوزه محیط‌زیست را همچون پوششی برای اقدام‌های امنیتی می‌بینند: «بارها گفته‌اند محیط‌زیست پوششی برای کارهای امنیتی توسط دشمن است، به همین دلیل بالذات روزنامه‌نگار و فعال محیط‌زیست را پوششی می‌بینند برای کارهای امنیتی.»

این روزنا‌مه‌نگار همچنین معتقد است در «بزنگاه‌هایی که برخی مسائل در حوزه محیط‌زیست پیش می‌آید و فعالان محیط‌زیست جدی‌تر روی آنها کار می‌کنند، حملات بلافاصله شروع می‌شود.»

اعظم بهرامی، کارشناس محیط‌ زیست نیز معتقد است موج تازه‌ای از بازداشت و سرکوب فعالان محیط‌زیست آغاز شده است و به بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید در ماه‌های گذشته افرادی که بازداشت شدند اغلب احکام تعلیقی داشتند یا تهدید به تشکیل پرونده جدید شده‌اند.

خانم بهرامی فشار بر فعالان محیط‌ زیست در سراسر ایران را فراگیر می‌داند: «بسیاری از موضوعات مرتبط با محیط‌زیست پرونده قضایی دارند، مانند پتروشیمی‌های میانکاله یا خوزستان، به همین دلیل وقتی فعالان محیط‌زیستی بخواهند روی آنها کار کنند ابتدا به موارد غیرقانونی این پروژه‌ها اشاره می‌کنند، از این جهت قبل از هر چیز با فشارهای امنیتی سعی می‌کنند آنها را ساکت کنند.»

این کارشناس محیط‌ زیست اشاره می‌کند اغلب نهادهایی که تخلف‌های محیط‌زیستی انجام می‌دهند یا وابسته به حکومت هستند، یا نهادهای نظامی و دینی، به همین جهت پیگیری‌های فعالان محیط‌زیست سریعا شکل امنیتی به خود می‌گیرد. این کنشگر محیط‌زیست با اشاره به آتش‌سوزی‌های رشته‌ کوه‌های کوسالان در کردستان که به‌دلیل مانورهای نظامی سپاه پاسداران اتفاق افتاد، می‌گوید: «نتیجتا کسانی که اعتراض می‌کردند یا حضور میدانی پیدا کردند، سریع بازداشت شدند یا برای آنها پرونده‌سازی شد.»




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: