به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 28 تیر ماه 1402 = 19-07 2023

ایران؛ رفتن رابرت مالی و تغییر سیاست‌ دولت بایدن/کنگره مشکل دارد

حاشیه‌ها درباره کنار رفتن رابرت مالی پرسش‌هایی را در مورد سرنوشت مذاکرات با رژیم ایران ایجاد کرده است. منتقدان مالی، از جمله محافظه‌کاران ایالات متحده و حامیان اسرائیل، مالی را به همدلی بیش از حد با جمهوری اسلامی متهم می‌کردند.

به نوشته روزنامه هم میهن، دیپلمات‌های سابق جمهوری اسلامی نظیر جاوید قربان‌اوغلی، که یک دیپلمات بازنشسته است، در این خصوص واضح‌تر صحبت کرده‌اند. قربان‌اوغلی اخیراً گفته است که مالی «تمایلاتی به ایران دارد» و به گفته او «لابی‌های نزدیک به اسرائیل» علیه او دست به اقدام زده‌اند.

برخی در واشنگتن می گویند: خروج رابرت مالی از تیم بایدن احتمالاً به این معنی است که «معامله بزرگ» با رژیم ایران حاصل نخواهد شد، «اما تلاش‌های دولت آمریکا برای دستیابی به توافقی محدود همچنان ادامه خواهد داشت.

فؤاد ایزدی، تحلیلگر حکومتی نزدیک به نهادهای امنیتی می‌گوید که ابراهیم رئیسی خواهان توافق بود و احتمالاً امیدوار بود که با رابرت مالی به‌عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا به توافق برسد. این واقعیت که رابرت مالی نظرات دیگری داشت، نشانه‌ای بود که شاید وضعیتی مشابه (مانند دور‌های قبلی مذاکرات که منجر به توافق شد) با رئیس‌جمهوری بایدن تکرار شود. اما اکنون بیش از دو سال از ریاست‌جمهوری بایدن گذشته است و همه می‌دانیم که آن گمان، چیزی بیش از یک آرزو و خیال نبوده است.

بایدن می‌داند که کنگره با هرگونه معامله با رژیم یاغی ایران مشکل دارد

کوین مک کارتی؛ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ضمن مخالفت با توافق با جمهوری اسلامی اعلام کرد: دولت بایدن می‌داند که کنگره با هرگونه معامله با رژیم یاغی ایران مشکل دارد.

وی گفت: مجلس نمایندگان از چنین توافقی حمایت نخواهد کرد و تصور می‌کنم با توجه به حمایت رژیم ایران از روسیه در حملات وحشیانه روسیه به اوکراین، دموکرات‌های سنا نیز مخالف آن خواهند بود. کنگره از همه ابزارهای خود استفاده خواهد کرد تا مطمئن شود که هیچ‌گونه توافق زیان‌باری با رژیم ایران حاصل نخواهد شد.

این سخنان در حالی بیان شد که مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید روز یکشنبه تأکید کرده بود که دولت جو بایدن به هیچ توافق واقعی با رژیم ایران بر سر مسأله هسته‌ ای نزدیک نیست.

آنتونی بلینکن؛ وزیر خارجه آمریکا نیز در سخنانی که روز هفتم تیر ایراد کرده بود ضمن اعلام این‌که هیچ توافقی با ایران روی میز نیست گفت: مذاکرات با میانجی‌گری اتحادیه اروپا با شکست مواجه شد و اعتراضات گسترده مردمی ایران نیز کاخ‌سفید را برای رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی بیشتر دچار تردید کرد.





Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: