به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 10 مرداد ماه 1402 = 01-08 2023

بحران آب در ایران؛ قصه تلخ مردمی که به هم آب قرض می دهند!

اعتراض مردم شهر زابل در اعتراض به بحران بی‌آبی. روی پلاکارد آنها نوشته شده: خاک از سرم گذشته، مرا آب می‌دهید؟

در همین حال برخی رسانه‌های داخلی از کمبود شدید امکانات درمانی در بخش جنوبی استان سیستان و بلوچستان خبر می‌دهند و می‌گویند برخی شهروندان بلوچ باید برای گرفتن یک نوبت سونوگرافی هشت روز در برابر بیمارستان بخوابند.

عصر دیروز مردم زابل با برگزاری تجمع اعتراضی نسبت به بحران بی‌آبی و بی‌کفایتی رژیم خامنه ای اعتراض کردند. بحران بی‌آبی در این شهر همراه با وقوع گرد و خاک شدید در این منطقه است که زندگی برای مردم این منطقه را بحرانی کرده است. مردم می گویند که بی‌آبی در این منطقه از مرحله بحران گذشته و وارد مرحله فوق بحرانی شده است.

این در حالیست که مردم برخی نقاط دیگر در ایران از جمله مردم دلیر دیواندره نیز در اعتراض به قطعی سه روز آب دست به اعتراض و بستن خیابانها با آتش زدن لاستیک کردند.

قصه تلخ مردمی که آب نذر می‌کنند!

«خبر جنوب» نوشت: قصه غم انگیز نذر آب برای لب های ترک خورده مردمان جنوب شرق کشور، آن قدر اضطراب به جانِ آدم می ریزد که ماجرای دردناک روستاهایی که در طول شبانه روز فقط بیست دقیقه آب دارند پیش آن ها کم می آورد. در برخی روستاهای کشور مردم به هم آب قرض می دهند اما در سیستان و بلوچستان، کار از این حرف ها هم گذشته است.

در این بحران بی‌ آبی، هیچ چیز به اندازه یک دبه آب در زاهدان، کرمان و خراسان جنوبی ارزشمند نیست. اصلا برای همین بود که از اوایل مرداد ماه، کمپین نذر آب راه اندازی شد تا به کمک پول هایی که جمع آوری می شود بخشی از آب آشامیدنی این سه استان تامین شود. در این داستان از یک بطری آب معدنی گرفته تا تهیه و خرید تانکر و لوله کشی آب، نذر کسانی می شود که بیشترین ضربه را از خشکسالی خورده اند.

آن طور که عضو کمیسیون عمران مجلس به «خبر جنوب» می گوید، اوضاع بی آبی در سیستان و بلوچستان آن قدر خراب شده که دست به دامنِ کمپین های «نذر آب» شدن هم دیگر فایده ندارد! تمام مخازن طبیعی آبِ منطقه سیستان که سالیانِ سال آب کشاورزی و شُربِ مردم را از طریق سیل های افغانستان، آبگیری می کرده رو به اتمام است و این پایان یعنی آغاز یک فاجعه بزرگ.

این نماینده مجلس می گوید: نور امید و دلگرمی در دلِ مردم سیستان و بلوچستان خاموش شده و هیچ چیز به اندازه این موضوع آن ها را در ادامه حیات بی انگیزه نمی کند. خشکسالی در خانه و کاشانه مردمانِ چشم به راهِ آب خیلی وقت است قبراق تر از همیشه نشسته تا آن ها را از دیار خود فراری دهد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: