به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 1 مهر ماه 1402 = 23-09 2023

چرا در چین طوفانی از تلاطم در میان نخبگان حاکم به راه افتاده؟

رهبر چین کارزار بی‌سابقه‌ای را برای ریشه کن ساختن جاسوسان در داخل مرز‌های چین راه‌اندازی کرده و به همه از دانشجویان گرفته تا کارمندان اداره‌ها اعلام کرده که مراقب خائنان باشند. این نتیجه سطح روز افزون بی‌اعتمادی در میان شهروندان در کشوری است که بسیاری از آنان هنوز انقلاب فرهنگی مائو را به یاد دارند، دوره‌ای خشونت‌آمیز که عموم مردم تشویق می‌شدند کوچک‌ترین مورد را هم گزارش کنند.

"شی جین پینگ" در آغاز سومین دوره ریاست جمهوری‌اش، صندلی‌های خالی مانده رده‌های بالای چین را با صفوف وفادارانی که احتمالا امیدوار بود راه دستیابی به چشم‌انداز بزرگ او برای چین را هموار کنند، پر کرد. در چین طوفانی از تلاطم و تغییر در میان نخبگان حاکم به راه افتاده که باعث طرح پرسش‌هایی در مورد چشم‌انداز در قدرت بودن شده و به نظر می‌رسد این موضوع اعتماد بین‌المللی به حکومت وی را تضعیف می‌کند.

به گزارش بلومبرگ، این تحولات در حالی رخ می‌دهند که چین با مشکلات بزرگ اقتصادی در داخل و افزایش رقابت با ایالات متحده در صحنه جهانی مواجه است. تنها ظرف مدت چند ماه دو تن از اعضای ارشد کابینه چین که در عرصه بین‌المللی فعال بودند ناپدید شدند. یکی "لی شانگ فو" وزیر دفاع که سه هفته است در انظار عمومی دیده نشده و دیگری "چین گانگ" وزیر خارجه که پس از یک ماه ناپدید شدن از دید افکار عمومی از مقام‌اش برکنار شد.

غیبت ناگهانی آنان در حالی رخ می‌دهد که شی جین پینگ به دنبال از بین بردن هرگونه تهدید و آسیب‌پذیری برای تقویت امنیت ملی در میانه تنش فزاینده با غرب است. در همین حال، برکناری غیرمنتظره دو ژنرال نیروی موشکی، ارتش آزادی‌بخش خلق را تکان داد. اکنون نگرانی‌هایی در مورد پاکسازی گسترده‌تر در ارتش ایجاد شده است.

دولت چین که در دوران شی جین پینگ حتی مبهم‌تر از گذشته شده، توضیحی برای مجموعه‌ای از تغییرات پرسنل ارائه نمی‌دهد و هم‌چنین هیچ علاقه‌ای به رفع گمانه‌زنی و شایعات ندارد. عدم شفافیت در مورد سرنوشت دو وزیر برجسته ضربه‌ای به وجهه بین‌المللی پکن وارد کرده، حکومتی که مدل سیاسی خود را پایدارتر و کارآمدتر از دموکراسی‌های غربی معرفی نموده است.

کارشناسان می‌گویند عدم اطمینان روزافزون در میان نخبگان حاکم چین، آسیب پذیری‌های سیستم تک حزبی آن را آشکار کرده است و این آسیب‌پذیری با تمرکز قدرت شخصی شی در دوره سومین دوره ریاست‌جمهوری او تشدید شده است.

یک پژوهشگر ارشد در دانشگاه ملی سنگاپور می‌گوید: "آن چه در چین می‌گذرد، بازتاب یک خطر سیاسی بزرگ در پکن است، خطر سیاسی صرفا در مورد شی جین پینگ و رابطه او با زیردستان‌اش نیست بلکه فراتر از آن نشان دهنده فقدان قوانین و هنجار‌های تثبیت شده حاکم بر رفتار‌ها در سیستم است".

یک مدیر اجرایی خارجی در پکن که نخواست نامش فاش نشود نیز به "بلومبرگ" گفت: مقام‌های چینی اکنون در سیلوی ترس فعالیت می‌کنند و همگان از شی می‌ترسند و همزمان از یکدیگر جدا شده اند. چین فقط نگران دزدیدن اسرار دولتی توسط سیا نیست. هم چنین نگران است که شهروندان‌اش جاسوس باشند.

به همین دلیل است که شی کارزار بی سابقه‌ای را برای ریشه‌کن ساختن جاسوسان در داخل مرز‌های خود راه‌اندازی کرده و به همه از دانشجویان گرفته تا کارمندان اداره‌ها اعلام کرده که مراقب خائنان باشند و تا ۵۰۰۰۰۰ یوان (۶۸۱۶۰ دلار) جایزه برای لو دادن آنان ارائه می‌کند. این نتیجه سطح رو به رشد بی‌اعتمادی در میان شهروندان کشوری است که بسیاری از آنان هنوز انقلاب فرهنگی مائو را به یاد دارند، دوره‌ای خشونت‌آمیز که عموم مردم تشویق می‌شدند کوچک‌ترین اشاره‌ای مبنی بر ارتباط دوست، همسر یا والدین شان با نیرو‌هایی که برای سرنگونی مائو توطئه می‌کردند را گزارش کنند.

هم‌چنین، این روند نشان می‌دهد که شی بیش از اقتصاد برای امنیت ملی اولویت قائل است آن هم در زمانی که رشد اقتصادی در حال فروپاشی است، بازار املاک در حالت بحرانی است و جوانان چینی در تلاش برای یافتن کار هستند.




کهن دیارا September 24, 2023 02:30 AM

بزودی بازار مسکن در چین مانند آلمان دچار نوسانات غیر منتظره و بتبع آن دچار ورشکستگی شده و همان بلایی که بانکهای آمریکای در ۸۸ گرفتارش شدن مسکن چینی و قشر متوسط دچارضایع بزرگ این بحران ناعلاج شده که احتمالن باعث ادامه جنبش اعتراضی میدان تیان مین اما قویتر !که اگه با جنبش هونگ کنگ در هم آمیزد ! ! با اطمینان میتوان امیدوار بود آنچه که از دیکتاتور های جهان بویژه مدعی سوسیالیسم هستن و غرفی ان سوریه و دینی آن رژیم تا دندان مسلح آسلامی آخوندی میروند که با اعتراضات قوی و گسترده از صحنه روزگار پاک شده و بجای آن حکومت های دموکراتیک جایگزین شوند با آرزوی پیروزی نور بر تاریکی ! زنده باد آزادی پاینده و جاوید ایران

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: