آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 19 بهمن ماه 1394 = 08-02 2016

انتقال بخشی از دلارهای آزادشده به بانکهای ترکیه

به گزارش خبرگزاریث فارس، روزنامه جمهوریت ترکیه نوشت: پس از آزاد شدن ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که با تحریم‌های هسته‌ای بلوکه شده بود، مبلغ ۲۳ میلیارد دلار آن به بانکهای ترکیه منتقل شده است.

این روزنامه بانکهای ترکیه را راحت ترین راه انتقال پول و تجارت بین‌المللی برای ایران دانسته و افزوده است: طی روزهای اخیر و با رفع تحریم‌ها، ایران بخشی از پولهای خود را از کشورهای امارات، مالزی و چین خارج کرده و به ۵ بانک واسطه در ترکیه (که ۳ بانک ترکیه‌ای و ۲ بانک خارجی را شامل می‌شود) منتقل کرده است.

این روزنامه مدعای گزارش خود را نوسان چند روز گذشته بازار ارز در ترکیه خوانده و نوشته است: با تبدیل مبلغ ۲۳ میلیارد دلار به لیر ترکیه برای ذخیره سازی این میزان پول در بانکهای ترکیه شاهد نوسان قیمت ارز در ترکیه بودیم.


پول‌های آزاد شده در خارج می‌ماند

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت از ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی آزاد شده ایران پس از رفع تحریم‌ها تنها ۶ میلیارد دلار آن که متعلق به دولت است وارد کشور خواهد شد و بقیه در خارج نگهداری می‌شود.

به نقل از فایننشال تایمز، محمد باقر نوبخت گفت ایران قصد دارد بیشتر ۱۰۰ میلیارد دلاری که در بانک های خارجی دارد و پس از تحریم‌ها آزاد شده اند را در خارج از کشور نگهداری کند تا مانع وارد آمدن فشارهای تورمی در صورت تزریق این پول‌ها به اقتصاد کشور شود.

وی که در مورد برنامه‌های دولت ایران برای دارایی‌های آزاد شده این کشور سخن می‌گفت افزود: این پول‌ها به ایران نمی‌آید بلکه ما همچون درآمدهای نفتی آن ها را مورد استفاده قرار می‌دهیم به این شکل که بانک مرکزی برای شرکت های داخلی اعتبارات اسنادی باز می‌کند و به این شرکت‌ها ریال می دهد و به اعتباردهندگان خارجی پول سخت پرداخت می‌کند.

به گفته نوبخت تنها ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های آزاد شده متعلق به دولت ایران است و وارد این کشور خواهد شد تا به ریال تبدیل شده و برای پروژه های توسعه‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

مابقی ذخایر ارزی ایران شامل ۳۸ میلیارد دلار ذخایر ارزی بانک مرکزی، ۵۰ میلیارد دلار متعلق به صندوق توسعه ملی و حدود ۶ میلیارد دلار به شرکت‌های دولتی و بانک‌ها تعلق دارد.

معاون رئیس جمهور ایران گفت بیشتر دارایی‌های بلوکه شده ایران در کشورهای چین، ژاپن و هند بوده است.

بانکداران ایران می‌گویند بیشتر این دارایی‌ها در بانک‌های چینی نگهداری می‌شود که بزرگترین وارد کننده نفت ایران محسوب می‌شود.

نوبخت در مورد تامین مالی پروژه‌های نیمه کاره گفت دولت تنها پروژه‌هایی را تامین مالی می‌کند که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشته باشند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: