آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 23 دی ماه 1395 = 12-01 2017

تلاش‌ها برای بازسازی افغانستان بی‌نتیجه بوده اند

بازرس عمومی دولت آمریکا در زمینۀ بازسازی افغانستان، با انتشار گزارشی اعلام کرد که برغم تلاش ها و پشتیبانی دولت آمریکا، افغانستان گرفتار فساد و ارتش این کشور ناتوان از مقابله با طالبان است.

در این گزارش "جان سُپکو" تأکید می کند که حتا با حُسن نیت فوق العاده نیز نمی توان گفت که وضعیت افغانستان طی سال های گذشته بهبود یافته است.

گزارش "جان سُپکو" که در آستانۀ روی کارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهوری منتخب آمریکا منتشر شده هشت مانع اساسی را بر سر راه تلاش های آمریکا برای بازسازی افغانستان برمی شمارد. مهمترین موانع به گفتۀ سُپکو عبارتند از ضعف نیروهای امنیتی افغانستان، فساد مزمن، ابهام در بودجۀ سالانه و همچنین رشد بی سابقۀ تولید تریاک در این کشور...

به گزارش رادیو فرانسه، "جان سُپکو" گفته است که طی پانزده سال گذشته دولت ایالات متحد آمریکا از محل مالیات های شهروندان این کشور بیش از هزار میلیارد دلار در افغانستان هزینه و بیش از ۱۱۵ میلیارد دلار را فقط صرف بازسازی اقتصادی این کشور کرده است.

به گفتۀ "جان سُپکو" برغم این تلاش ها ارتش و نیروهای امنیتی افغانستان به جای مقابله جدی با طالبان سرگرم "موش و گربه بازی" با آنان هستند. بازرس عمومی دولت آمریکا افزوده است که از زمان خروج نیروهای ناتو از افغانستان، پلیس و ارتش این کشور هزاران نفر از اعضای خود را در جنگ با طالبان از دست داده اند.

به گفتۀ "جان سُپکو" ارتش افغانستان در بهترین حالت در مقابل طالبان موضع دفاعی دارد و به هیچ وجه برای جستجو و از میان بردن آنان ابتکار عمل را در دست نمی گیرد. به گفتۀ بازرس عمومی دولت آمریکا، فرماندهان نظامی افغان در مورد وضعیت نفرات و قوای خود دروغ می گویند و حقوق های دهها هزار سرباز غیرواقعی را که فقط بر روی کاغذ وجود دارند به جیب می زنند.

"جان سُپکو" افزوده است که ارتش افغانستان آنقدر فاسد است که فرماندهان طالبان به نیروهای شان توصیه می کنند که لوازم مورد نیاز خود را از قبیل سلاح و مهمات و سوخت از سربازان ارتش افغانستان خریداری کنند چون هم مطمئن تر است هم ارزانتر.

"جان سُپکو" گزینه های دولت جدید آمریکا را در قبال افغانستان پیچیده و دشوار دانسته و گفته است که در صورت خروج باقی ماندۀ نیروهای آمریکایی و ناتو از این کشور، حکومت کابل فرومی پاشد و در صورت استمرار حضور نظامی آمریکا در افغانستان، خطر تداوم بن بست نظامی در این کشور حقیقتاً جدی است. هم اکنون بیش از هشت هزار نیروی آمریکایی همچنان در افغانستان حضور دارند.

برخی کارشناسان بعید نمی دانند که ارتش افغانستان در جنگ فرسایشی حاضر با طالبان عاقبت "آچمز" شده و در سال جدید میلادی متحمل شکستی بزرگ شود.

با این حال "جان سُپکو" در پایان می گوید که رییس جمهوری افغانستان محمد اشرف غنی و معاون او عبدالله عبدالله در زمینۀ مبارزه با فساد با دولت آمریکا همکاری کرده اند.



Babak January 12, 2017 12:21 PM

اما در مورد کشور اسلام ناب محمدی افغانستان

درختی که تلخ است وی را سرشت
گرش برنشانی به باغ بهشت

ور از جوی خلدش به هنگام آب
به بیخ، انگبین ریزی و شهد ناب

سرانجام گوهر به ‌کار آورد
همان میوهٔ تلخ بار آورد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: